Samfund

Omstridt kloakplan på standby: Husejere kan slippe for kæmperegning

Hillerød Forsyning lægger op til, at en omstridt og for husejere meget dyr plan skal lægges om.

Vrede husejere i Hillerød får nu en håndsrækning af byens forsyningsselskab, der står bag et omfattende kloakprojekt. I projektet er 3200 husejere blevet pålagt at separatkloakere, og det vil i gennemsnit koste 40.000 kroner pr. husstand, er vurderingen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Men nu anbefaler Hillerød Forsyning, at planen laves om. Det sker efter, at undersøgelser af jordbundsforholdene rundt om i kommunen har vist, at planen over hvem der skal grave haven op, og hvem der slipper, ikke holder.

Indtil den nye plan er klar, skal projektet sættes på hold, foreslår selskabets bestyrelse.

- Hvis Hillerød Kommune vælger at følge vores anbefaling, så vil de fremadrettede planer blive sat på standby, mens der bliver lavet nye undersøgelser og nye planer, siger bestyrelsesformand Louise Colding Sørensen, som også sidder i byrådet for Socialdemokratiet.

Forslaget bliver modtaget positivt af Venstre i byrådet, og sammen kan de to partier danne flertal.

- Det er overraskende og positivt, at Hillerød Forsyning endelig lytter. Vi mener, at der skal trykkes på den store stop-knap for alle projekter, siger Peter Frederiksen (V).