Samfund

Livsfarlig edderkop kom til Danmark med posten

Et eksemplar af den såkaldte Redback-edderkop, en livsfarlig australsk variant af en Sort Enke, er fundet i Vejen.

De ansatte på firmaet Eagleburgmann i Vejen i det sydlige Jylland fik sig en alvorlig forskrækkelse, da de fandt ud af, hvad det var for en edderkop de så som det første, da de åbnede en kasse med en forsendelse fra Australien.

- De sendte en MMS til os. Det viste sig at være en Redback, den australske version af den Sorte Enke, fortæller Brian Bentzen fra Terrariet, Reptile Zoo i Vissenbjerg, til TV 2.

Han fortæller, at Redback-edderkoppen er farligere end den variant af den Sorte Enke, som man finder i Sydeuropa. Den sprøjer sin gift ind i kroppen. Giften forhindrer nerverne i at sende signaler til hinanden og den kan være dødelig uden behandling.

10.000 bidt om året

- Det er bestemt en fare, man skal tage alvorligt. I Australien bliver 10.000 mennesker bidt om året, men her er man vant til den, så der er ikke nogen, som er døde af dens gift, siger Brian Bentzen.

Han regner med, at edderkoppen er kommet ind i kassen ved at liste ind i den, inden kassen blev afsendt fra Australien.

- Den kan godt lide mørke steder, så den er formentlig kravlet ind i kassen, og så har den været blind passager hele vejen til Danmark, siger Brian Bentzen.

Han fangede Redback-edderkoppen ved at lægge en bøtte over den.

- Jeg er ikke bange for den, men jeg har respekt. Den er ret langsom, så den er ikke så svær at fange, siger Brian Bentzen.

Nu får Redback-edderkoppen et nyt hjem i Terrariet i Vissenbjerg.

- Vi har ikke andre af den slags. Vi har kun en sydeuropæisk Sort Enke, så vi havde snakket om, at det kunne være rart at have en Redback også, siger Brian Bentzen.