Pige fra sexvideo: Jeg havde begået selvmord, hvis jeg ikke fik hjælp

En grov sexvideo er blevet delt til tusinder mennesker via sociale medier. Nu står den unge pige, som er blevet filmet i videoen, frem.

Episoden skete for mere end et år siden, men videoen af den grove hændelse vil forfølge hende resten af livet.

Sådan fortæller den unge pige Sofie, som er blevet midtpunkt i en omdiskuteret og delt sexvideo, torsdag i Information.

Sofie, der går i gymnasiet, blev i marts 2015 filmet, da hun besøgte en ven, som hun endte med at have samleje med. Ifølge pigens eget udsagn dukkede fire af drengens venner efterfølgende op hos vennen og gik i gang med - hvad Sofie selv betegner som - et overgreb.

Ingen kan klare presset

Episoden blev filmet, og den grove sexvideo blev derefter delt til tusinder af mennesker via sociale medier og beskeder på telefonen.

Sofie blev selv gjort opmærksom på, at filmen var blevet sendt ud, da en bekendt kontaktede hende, fortæller hun til avisen. I perioden efter blev hun væk fra skole i mange måneder og startede til psykolog for at bearbejde aftenen.

- Hvis jeg ikke havde fået så meget hjælp, så havde jeg begået selvmord. Jeg tror ikke, der er nogen, der kan klare presset. Man ved ikke, hvad det er, før man har oplevet det, siger hun til Information.

Måtte gå til politiet

Sagen blussede op igen onsdag, hvor Radio24Syv fortalte historien om, hvor meget sexvideoen, der består af fire korte sekvenser, er blevet delt på sociale medier.

Også TV 2 har set videoerne, der viser mindst fire unge drenge slå og dyrke sex med en pige, som på optagelsestidspunktet er 15 år gammel.

Efter at flere og flere kontaktede Sofie, fordi de havde set videoerne af hende sidste år, gik den unge pige til politiet. Hun fortæller til Information, at det var eneste mulighed for at få sat en stopper for videoerne, men at hun godt vidste, at ingen ville kunne gøre noget ved det, fordi de allerede var blevet delt på nettet.

Bliver mindet om videoen hele tiden

Hun har dog valgt at stå frem, fordi hun gerne vil have sat en stopper for tendensen med at dele pornovideoer uden accept på internettet.

Selv om Sofie for nyligt er startet i skole igen, vil videoen altid forfølge hende.

- Men nu hvor der blev optaget videoer, og nu hvor de videoer blev delt, er det ikke kun mig, der skal rende rundt med det. Nu er det alle andre i Danmark, der også render rundt med det. Jeg bliver mindet om det 24/7, hver dag. Noget så krænkende som en video er langt over grænsen, siger hun til Information.