FOA taber fedme-sag: Der var ikke tale om diskrimination

Der var ikke tale om diskrimination, da en overvægtig dagplejer blev fyret, har Retten i Kolding bestemt.

Den overvægtige Karsten Kaltoft er overbevist om, at det er på grund af hans størrelse, at han blev fyret fra sit job som dagplejer i Billund Kommune i 2006.

Derfor sagsøgte han kommunen for diskrimination, men Retten i Kolding har i en dom torsdag fastslået, at der ikke var tale om en diskriminerende fyring. Det oplyser fagforbundet FOA i en pressemeddelelse.

Fagforbundets formand er meget skuffet over dagens dom.

- På trods af udfaldet i dag, så står vi med en kamp mod diskrimination af overvægtige, der skal vindes. Flere og flere danskere lider af svær overvægt, og det må aldrig være sådan, at din livvidde afgør, om du kan være en kompetent dagplejer, siger Dennis Kristensen.

Overvejer at anke

Billund Kommune sagde selv, at det var grundet et mindre antal børn i kommunen, at han blev afskediget.

Retten i Kolding har i forbindelse med sagen bedt EU-Domstolen tage stilling til, om EU-reglerne beskytter mod forskelsbehandling af svært overvægtige, og her fandt man, at svær fedme i nogle tilfælde kan være et handicap.

Men i sidste ende fandt retten altså ikke, at Karsten Kaltoft på opsigelsestidspunktet led af en sygdom, der medførte et handicap i forskelsbehandlingslovens forstand.

FOA overvejer nu, om man vil anke sagen.