Samfund

Volkswagen tilbagekalder nu også biler i Danmark

Det drejer sig om 103 biler, som skal tjekkes for en låsering på bremsepedalen.

Volkswagen trækker 103 biler i Danmark tilbage for at undersøge, om der er et problem med bilernes pedaler. 

Det fortæller pressechef i Volkswagen, Søs Ilum Righolt, til TV 2. Det drejer sig om biler af Touareg-modellen.

- Bilerne skal tjekkes, for der hvor bremsepedalen sidder fast, er der en låsering på hver side. Og i nogle tilfælde er låseringen faldet af, forklarer hun. 

Volkswagen i Danmark fik besked om problemerne med bremsepedalen i fredags og er nu ved at finde frem til de 103 bilejere.

Hun forsikrer, at bilejerne indtil da trygt kan køre. 

- Der er ikke noget sikkerhedsproblem. Der kan komme bremseslør, hvis låseringen mangler. Det betyder, at bilen ikke bremser så stabilt, som den burde. Eller at der kan være udsving i det, siger hun. 

Modtager et brev indenfor et par uger

Inden for de næste par uger får bilejerne tilsendt et brev, hvori der står, at de skal tage på et værksted, hvor det kan blive undersøgt, hvorvidt låseringen mangler i netop deres bil. I så fald tager det maksimalt en halv time at sætte låseringen på pedalen, forklarer Søs Illum Righolt.

I alt har ca. 277.000 danskere en Volkswagen, oplyser pressechefen. 

På verdensplan drejer problemet med låseringen sig om 800.000 biler af mærkerne Volkswagen Touareg og Porsche Cayenne, som nu bliver indkaldt til undersøgelse. Det drejer sig om 391.000 Touareg-modeller og 400.000 Cayenne, alle bygget mellem 2011 og 2016. 

Det er Volkswagen selv, der har opdaget den potentielle fejl ved en intern undersøgelse. Den vil blive rettet i den fremtidige produktion. Ifølge Bild vil ejerne af de pågældende køretøjer blive kontaktet direkte af producenten. De 90.000 er i Tyskland og i Norge bliver 524 biler tilbagekaldt, ifølge Nettavisen.