Samfund

Første rejse uden for Skandinavien: 82-årige Finn gør karriere i Hollywood

For første gang i sit liv skal 82-årige Finn forlade Skandinavien. Turen går til Los Angeles, hvor han er hovedrollen i en kortfilm på filmfestival.

Han har aldrig gjort sig store drømme om at rejse langt væk - og slet ikke til Hollywood. 

Men når 82-årige Finn Flodin Larsen fra Fuglebjerg på Sjælland om cirka en måned for første gang i sit liv rejser uden for Skandinavien, så er det præcis, hvor turen går hen.

En kortfilm, som den tidligere brolægger spiller med i, vises nemlig på det hvide lærred til filmfestivalen All Sports Los Angeles Film Festival i Los Angeles, og det er der ikke noget, der skal forhindre Finn Flodin Larsen i at opleve - heller ikke alderen.

Hovedrollen i kortfilm om cykling

Til april rejser han derfor ud af Skandinavien og flyver den lange tur over Atlanterhavet. Turen i luften er dog ikke noget, der bekymrer Finn Flodin Larsen.

- Jeg er ikke nervøs nu. Det kan godt være, jeg bliver det, når jeg hænger deroppe mellem skyerne, men jeg tager det, som det kommer, siger den glade skuespiller til TV Øst

Kortfilmen blev optaget sidste sommer, hvor Peter Flodin Larsen var på cykeltur til Norge med foreningen Cykling Uden Alder.

Til fest med høj hat og smoking

Foreningen arbejder for, at også ældre skal have adgang til frisk luft og en cykeltur, og kortfilmen 'Finn' skal nu vises i Los Angeles.

- Så bliver jeg nødt til at have smoking og høj hat på. Jeg bliver nok slet ikke til at skyde igennem, lyder det fra den 82-årige skuespiller, som tager sin datter med til USA:

- Det er sgu nok hende, der skal styre mig. Jeg laver nok for meget ballade, griner Finn Flodin, der ikke vil lade noget eller nogle sætte en stopper for hans deltagelse i festivalen:

- Der er en, som har sagt til mig; 'Finn, du kan jo dø.' Men det kan jeg jo også herhjemme. Om jeg sidder oppe i luften eller her i sofaen, det kan være fuldstændigt ligemeget. Når vi kommer dertil, så er der alligevel ikke noget at gøre ved det. Vi har jo levet livet, siger han til TV Øst.

Flyveturen er en lang middagslur

Cykling Uden Alder har oprettet en hjemmeside, hvor man kan donere penge til den 12 timer lange flyvetur til LA.

- Sikken en middagslur man kan få, griner Finn.

Datteren Lis Flodin Petersen er dog mere bekymret for, at faderen kommer til at underholde hele kabinen de mange timer i luften:

- Jeg har sagt til ham, for han taler meget, at han skal tie stille i flyet nogle gange, ellers så tager jeg tape med, siger hun.

Kortfilmen 'Finn' er blevet udvalgt til 'All Sports Los Angeles Film Festival', der løber af stablen fra 14. til 17. april i år.