Samfund

Efter TV 2-dokumentar: Nu vil de prædike på dansk i Grimhøj

Den omtalte moské i Aarhus har besluttet at fredagsbønnen fremoverbliver på dansk.

Grimhøjmoskeen i Aarhus har været i vælten i kølvandet på dokumentaren ”Moskeerne bag sløret”, der de seneste par uger har kørt på TV 2.

Nu rækker folkene bag den udskældte moské hånden frem med et initiativ, der ifølge dem selv skal vise, at de arbejder for bedre integration: I fremtiden vil den ugentlige fredagsbøn blive prædiket på dansk. Det oplyser TV 2 Østjylland.

- Vi har arbejdet på det i lang tid faktisk. På grund af alle de her medieangreb og det dårlige billede, der er vist af os, har vi ikke haft nogen chance for at vise, vi også arbejder for integrationen, siger formand for Grimhøjmoskeen, Oussama El-Saadi.

Tidligere har prædikenerne været på arabisk, og så er der blevet oversat til dansk. Men det skal altså være slut nu.

Krav fra K: Tal dansk

Så sent som i går krævede den konservative folketingspolitiker Naser Khader en certificeringsordning for imamer, der blandt andet skal stille krav om, at imamerne prædiker på dansk.

- Vi skal se på, hvordan trossamfund skal godkendes og kunne fratages godkendelser. Jeg mener, at man først skal kunne virke i Danmark som forkynder, når man har været igennem et kursus, siger integrationsordfører Naser Khader (K).

- Vi kræver, at forkyndelsen foregår på dansk. På den måde kan vi forstå, hvad der bliver prædiket og rådgivet om. Hvis du gerne vil udvikle en dansk form for islam, så bliver du nødt til at prædike på dansk.

Skal fremlægge regnskab

De Konservative vil i næste uge fremsætte beslutningsforslag i Folketinget for at fremskynde et udvalgsarbejde, der netop ser på regler og forhold omkring trossamfund.

I den forbindelse vil partiet også kræve, at moskeerne fremlægger åbne regnskaber hvert år - ligesom trossamfund skal kunne få frataget deres godkendelse.

Dokumentarerne her på TV 2 har ved hjælp af skjult kamera afsløret, at imamer fra otte moskeer blandt andet har undervist i stening af utro kvinder og vejledt kvinder til at blive hos deres voldelige mænd.