Moskeerne bag sløret

Nationalpartiet spørger imamer: Hvorfor bor I egentlig her?

Formanden i Nationalpartiet, Kashif Ahmad, undrer sig over, at nogle af imamerne fra TV 2-dokumentaren Moskeerne bag sløret gider bo i Danmark.

Hvis man går ind for flerkoneri og stening, og man går ind for, at kvinder ikke må arbejde, hvorfor flytter man så ikke til et land, hvor dette praktiseres?

Sådan spørger Nationalpartiets formand Kashif Ahmad i et opslag på Facebook, efter TV 2 har sendt fjerde og sidste del af dokumentarserien 'Moskeerne bag sløret'.

I det lange indlæg, der er blevet 'liket' mere end 35.000 gange, tager Ahmad klart afstand fra de imamer, der blandt andet har sagt til kvinder, at de ikke må sige nej til at have sex med deres mand, selv om han slår dem.

- At kvinder ikke må arbejde og ikke må sige nej til seksuel samvær - jeg har aldrig hørt noget lignende. Der er en lovgivning her i landet, og det er den, man følger. Hvis en kvinde blivet slået, er der ingen tvivl hos mig om, at man skal gå til politiet, skriver Kashif Ahmad.

Frihed skal ikke misbruges

Også selv om imamerne siger, at de blot prædiker deres religion, bør de tænke over, hvad de laver i landet, mener partiformanden.

- Ja, vi har religionsfrihed, men det betyder ikke, at man skal misbruge friheden blot fordi den kan, præcis som ytringsfriheden ikke skal misbruges, blot fordi den kan.

Opslaget har fået stor opmærksomhed på Facebook, hvor flere end 35.000 personer har 'liket' og 8500 har delt den lange tekst.

Kommer med forslag

Men partilederen kommer ikke i sin tekst med politiske løsninger på de problemer, han har set i dokumentarserien.

- Vi vil i Nationalpartiet komme med konkrete forslag, men det er mere komplekst end som så, fortæller Kashif Ahmad til TV 2.

- Man kan jo overveje at indføre en tvungen gennemsigtighed i de her moskeer. Det kunne være ved at kræve fri adgang for alle til fredagsprædikenerne. Og lave øget overvågning i de tilfælde, hvor imamer har haft udtalelser, der går imod demokratiske grundværdier.

Kashif Ahmad foreslår også, at imamer, der prædiker had og anti-demokratiske holdninger, muligvis skal kunne fratages deres ophold i Danmark.

- Det kan godt være, at det kun er fem procent af moskeerne, der er problemer i. Men det betyder ikke, at problemet bare skal bortforklares. Det er stadig mange mennesker, der kommer i moskeerne. Og der kommer børn. De lærer af det, de hører, og så står vi jo med et langsigtet problem.

Kunne ikke stille op til valg

Kashif Ahmad stiftede Nationalpartiet i 2014 sammen med sine to brødre. Siden meldte digteren Yahya Hassan sig ind i projektet, der forsøgte at samle underskrifter nok sammen til at kunne stille op ved folketingsvalget i 2015.

Det lykkedes dog ikke for partiet, som for nylig ekskluderede Yahya Hassan.