Moskeerne bag sløret

Muslim til fredagsbøn: - Imamerne tolker islam forkert

TV 2' dokumentar "Moskeerne bag sløret" deler vandene - også hos de muslimer, der i dag var til fredagsbøn i stormoskeen på Nørrebro.

TV 2’s dokumentarserie ”Moskeerne bag sløret” har skabt voldsom debat – både blandt danskere og indvandrere.

Baggrund for programserien 'Moskeerne bag sløret'

TV 2 sætter med programserien ’Moskeerne bag sløret’ fokus på, om en række udvalgte moskeer modvirker eller medvirker til integration.

Læs om hvordan TV 2 har arbejdet med programmerne og en række af de overvejelser, TV 2 har gjort sig i den forbindelse.

TV 2 tog i dag på besøg ved stormoskeen på Nørrebro for at høre, hvordan danske muslimer har oplevet dokumentaren og den seneste tids ophedede diskussion.

En af de muslimer, som var mødt op for at bede fredagsbøn, er Nasmi Assad:

- Jeg er ikke enig med imamerne i dokumentaren. De har forskellige meninger, selv om de er muslimer. Der kan være forskel fra den ene til den anden. Vores religion siger, at det er ok med flere koner, men hvorfor skulle man det – medmindre der er en grund til det og hun er syg eller sindssyg. Vores religion siger, at der skal være en grund til at have flere koner, siger Nasmi Assad til TV 2.

Han mener, at der bliver tegnet et forkert billede af danske muslimer i dokumentaren på TV 2.

- Nu regner alle danskere med, at vi er sindssyge eller laver et eller andet galt. 70-80 pct. af os er ikke enige med de imamer. Selvom vores religion siger nogle af de her ting, så fortolker imamerne det forkert. Islam er for mig at leve efter koranen, men den fortolker ikke islam som imamerne.

Abdallah Omar var også til fredagsbørn i stormoskeen i dag. Han er meget utilfreds med den måde, ”Moskeerne bag sløret” fremstiller danske muslimer - og især imamer - på. Han mener, at der er manipuleret med optagelsernei dokumentaren:

- Jeg synes hellere man skulle vise hele videoen, som den er blevet optaget. Imamerne har svaret på de spørgsmål, der er blevet stillet ud fra sharia-loven. Når imamerne siger, at de skal gøre det og det og det, så er det forklaret ud fra sharia-loven. Det er jo også derfor, at muldvarpene er gået til moskeen, ellers kunne de ligeså godt have spurgt om vejledning og hjælp hos f.eks. politiet. Når de kommer til moskeen, så bliver svaret jo ud fra sharia-loven.

Han megiver, at der findes ekstremistiske muslimer, men siger:

- Ekstremisme er overalt. Der findes også kristne, der er meget ekstremistiske. Og der er muslimer, der er ekstremistiske. De findes i alle slags religioner. Generelt er islam en fredelig religion – som f.eks. her, hvor vi kommer for at bede. Igen vil jeg sige, at hvis man skal interviewe en imam, skal man vise hele klippet og ikke tage et bestemt citat ud.