Regionsdirektør fyret efter bestikkelsessag

Direktøren i Region Sjælland må forlade jobbet efter en sag om bestikkelse i regionens it-afdeling.

Politikerne i Region Sjælland har mistet tilliden til regionens øverste ledelse og har derfor besluttet at fritstille regionens øverste chef, administrerende direktør Jens Andersen.

Det bekræfter næstformand i regionsrådet Peter Jacobsen (DF) over for sn.dk.

Fritstillingen sker efter afsløringen af, at en lille gruppe ansatte i regionens it-afdeling hvert år sørgede for at tømme afdelingens budget ved at forudbestille varer hos it-firmaet Atea.

- Det her har været så graverende, at vi har været nødt til at reagere. Det er nærliggende, at den øverste ansvarlige for tingene må tage sin del af ansvaret. Tilliden mellem administration og ledelse er væk, siger Peter Jacobsen til sn.dk.

Hvorvidt sagen får konsekvenser for andre i regionens administration, ønsker Peter Jacobsen ikke at svare på.

- Der skal strammes op

Regionsrådsformanden vil nu stramme op efter at regionens administrerende direktør, Jens Andersen, er blevet fritstillet.

- Vi strammer en hel del op på ledelsestilsynene. Derudover vil vi etablere en intern revisionsafdeling i vores administration, fordi der er brug for en grundig oprydning i de her procedurer, så vi er sikre på, at vi forvalter skatteborgernes penge fuldt forsvarligt, siger regionsrådsformand Jens Stenbæk (V).