- Imamer i tyrkiske moskeer ville blive overfaldet for samme udtalelser

Ifølge islamforsker og Tyrkiet-kender er tilgangen i tyrkiske moskeer en helt anden end den, som TV 2-dokumentar afslører i otte moskeer.

I kølvandet på TV 2’s dokumentar ”Moskeerne bag sløret” har der været massiv kritik af flere imamers rådgivning i otte forskellige moskeer i Aarhus, Odense og København. Men der er også mange moskeer i Danmark, som fungerer godt og i overensstemmelse med de danske regler og værdier.

Baggrund for programserien 'Moskeerne bag sløret'

TV 2 sætter med programserien ’Moskeerne bag sløret’ fokus på, om en række udvalgte moskeer modvirker eller medvirker til integration.

Læs om hvordan TV 2 har arbejdet med programmerne og en række af de overvejelser, TV 2 har gjort sig i den forbindelse.

Ifølge Islamforsker Niels Valdemar Vinding fra Københavns Universitet er imanerne i de tyrkiske moskeer et godt eksempel på imamer, der prædiker og rådgiver i overensstemmelse med dansk lovgivning.

- I Danmark er der klart flest tyrkiske moskeer, og det tyrkiske mindretal i Danmark er på tværs – også af religion, da det ikke er alle tyrkere, der er muslimer – en stærk kraft i integrationen, siger han og fremhæver også de marokkanske, pakistanske og eks-jugoslaviske muslimer i Danmark:

- De er virkelig toneangivende, og de undersøger også kritisk deres religion - og kritisk sikrer sig at danske værdier, dansk samfund og demokrati og islam er foreneligt.

Der kan opstå tumult, hvis menigheden ikke er enig med imamen

Det skyldes ifølge forfatter og Tyrkiet-kender, Sadi Tekelioglu, både de tyrkiske imamers uddannelse og ikke mindst menighedens krav til imamerne:

- De tyrkiske imamer har en anden baggrund og en anden tilgang.

- Jeg har set nogle af TV 2’s udsendelser. Jeg kan forsikre dig om, at hvis nogle af imamerne (de tyrkiske, red.) havde talt på samme måde til menigheden, så ville de muligvis være blevet overfaldet, eller menigheden ville forlade lokalet, siger han og påpeger, at der i de tyrkiske moskeer nogle gange opstår tumult, hvis menigheden ikke er enig med imamen:

- Den her nærmest middelalderlige tilgang kan man ikke tillade sig.

- Manglende sexliv er grund til skilsmisse

Ifølge Sadi Tekelioglu skal en tyrkisk imam bestå en eksamen for at kunne fungere som imam i Danmark:

- Og for overhovedet at kunne komme til eksamen skal man kunne fremvise et femårigt universitetsdiplom. Alene det gør, at imamerne ved, hvordan de skal behandle menigheden, når de prædiker islam.

Af de cirka 40 tyrkiske imamer i Danmark er 30 imamer udsendt fra den Tyrkiske regering efter aftale med den danske regering. Derudover er der ti andre imamer, som har organiseret sig selv.

Sadi Tekelioglu har efter de tre første afsnit af TV 2’s dokumentar ”Moskeerne bag sløret” været i kontakt med nogle af de tyrkiske imamer, og han har blandt andet spurgt dem, om en kvinde kan blive skilt, hvis hendes mand er voldelig, eller om kvinden skal have sex med sin voldelige mand – sådan som imamerne i de otte moskeer i TV 2’s dokumentar rådede TV 2's muldvarp til.

- Imamen sagde med det samme: Hvis der ikke er noget sexliv, er det grund til skilsmisse, så enkelt er det. En tilgang, der er 180 grader modsat.

Stening og piskning kan ikke komme på tale

Ifølge Sadi Tekelioglu vil stening og piskning af kvinder heller ikke komme på tale i tyrkiske moskeer.

- Når muslimer betræder et andet land udenfor krigstid, så accepterer man automatisk, at man er underlagt det lands love og regler (…) Hvis koranens regler skal praktiseres som nogle sociale ordninger, så skal landets regering sørge for at gøre det. Det er ikke den enkelte imam, der kan beslutte, at det skal gøres på en bestemt måde.

Han understreger, at han ikke har været i samtlige tyrkiske moskeer eller har talt med alle de tyrkiske imamer. Derfor kan der ifølge ham godt være nogle af de tyrkiske imamer, der har samme tilgang til islam, som TV 2’s har afsløret er tilfældet i otte moskeer i Aarhus, Odense og København.

- Men det er noget helt andet, der foregår i de tyrkiske moskeer, siger han.

Herunder kan du få overblikket over, hvad TV 2's skjulte optagelser til dokumentaren "Moskeerne bag sløret" har afsløret i otte moskeer. Sidste afsnit af dokumentaren bliver sendt torsdag aften på TV 2.

"Moskeerne bag sløret": Her er TV 2's afsløringer
Søndag den 28. februar
Stening og piskning af utro muslimske kvinder
- Hvis en ægteskabsbryder, enten mand eller kvinde, begår hor, så er deres blod halal, og de skal dræbes ved stening. Hvis hun er jomfru, så er straffen piskeslag.

Sådan lød det blandt andet fra imam Abu Bilal fra moskeen på Grimhøjvej i Aarhus på de skjulte optagelser til TV 2's dokumentar.

Udtalelserne faldt under hans undervisning af muslimer i et lokale i moskeen, hvor en gruppe kvinder og børn er samlet i en studiegruppe for at blive undervist om islams retssystem, sharia.

Abu Bilal nævner desuden tre grunde til, at muslimer må dræbes, herunder hvis muslimer vender ryggen til islam, eller hvis man dræber en anden muslim. Det kan du læse mere om her.

Skarpe politiske reaktioner
Optagelserne fik Folketingets partier til at reagere skarpt, blandt andet med krav om lukning af Grimhøjmoskeen, hvis imam, ifølge Socialdemokraternes Trine Bramsen, ”gambler med de demokratiske rettigheder."  

Også udlændinge- og integrationsminister, Inger Støjberg (V), reagerede og udtalte, at hun også har ”allermest lyst til bare at få jævnet Grimhøjmoskeen med jorden.” Ifølge SF er løsningen blandt andet en imamuddannelse.

Fra Justitsminister Søren Pind (V) lød det på Twitter, at ”der vil komme et svar.”

Reaktioner fra det muslimske miljø
Også den tidligere talsmand for Grimhøjmoskeen – debattør Mohammad Sabah Ahmad – reagerede ved at påpege, at der er tale om et skræmmebillede og ikke udtryk for almindelig praksis i Grimhøjmoskeen.

Formanden for Grimhøjmoskeen kom på banen dagen efter med en opfordring til landets politikere, herunder Inger Støjberg, om at stoppe med at sprede had i Danmark.
Mandag den 29. februar
Slå dine børn, hvis de ikke beder, når de er 10 år
Også med baggrund i de skjulte optagelser fra programserien ”Moskeerne bag sløret” kan TV 2 afsløre, hvordan en gæsteimam i Grimhøjmoskeen detaljeret forklarer tilhørerne efter et spørgsmål, hvordan de bør slå deres børn, hvis ikke børnene beder til gud, når de er 10 år gamle.

- Frygt Allah, brødre og søstre, lær jeres børn Salah (at bede). Det er obligatorisk for jer at lære dem at bede fra de er syv år. Og endda at slå dem, hvis de ikke laver Salah, når de er 10 år, siger imamen fra København, der var på besøg i moskeen på Grimhøjvej, da en af TV 2s såkaldte muldvarpe var til stede.

Han forklarer også, hvor på kroppen det ikke er tilladt at slå.

Imamens udtalelser står i stærk kontrast til det, som moskeens formand, Oussama El-Saadi, tilkendegiver på kamera overfor TV 2 i programserien.
Moskeens formand, Oussama El-Saadi afviser efterfølgende, at moskeen opfordrer til at slå børn.

- Det er ikke en god idé at slå børn. Jeg slår ikke mine egne børn, siger han.

- Imamer skal udvises af Danmark
Optagelserne fik igen en lang række politikere, forskere, jurister og andre eksperter til at reagere, herunder Børnerådet, der mener at udtalelserne er i strid med FN’s børnekonvention.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg kommer igen på banen og udtaler, at ”alle midler skal i brug mod Grimhøjmoskeen,” mens Venstres intregrations- og udlændingeordfører, Marcus Knuth, tager sin udmelding et skridt videre ved at kræve imamerne udvist af Danmark.

Reaktioner fra det muslimske miljø
I en debat med DF’s Martin Henriksen udtaler den tidligere talsmand for Grimhøjsmoskeen, Mohammed Sabah, at stening af mænd og kvinder, der har sex uden for ægteskabet, er en grundlæggende del af islam.

Flere muslimske organisationer anerkender samtidig, at der er udfordringer i dele af det muslimske miljø.

Grimhøjmoskeens formand, Oussama El-Saadi, afviser, at moskeen opfordrer til at slå børn.
Tirsdag den 1. marts
Kvinder må ikke tage arbejde, hvor der er mænd
På samme dag hvor første del af dokumentaren "Moskeerne bag sløret" bliver vist, kan TV 2 afsløre, hvordan en gæsteimam i Grimhøjmoskeen forklarer, at muslimske kvinder ikke må tage arbejde, hvor der er mænd, fordi det ikke er tilladt at sammenblande kønnene.

Imamens svar på et spørgsmål fra TV 2’s muldvarp lyder:

- Vi siger, at det ikke er tilladt. Det er ikke tilladt er to grunde: Det er ikke tilladt for en kvinde, der tror på Allah, at være alene sammen med en mand, undtagen når hun er sammen med en værge. På den anden side, generelt set, er det ikke tilladt med sammenblanding af kønnene, lyder imamens svar til tilhørerne.

Århusiansk lokalpolitiker: Hvad vil I se her
Politikere reagerer igen, denne gang er det den tidligere integrationsminister og nuværende folketingskandidat for Det Radikale Venstre, Manu Sareen, der mener, at man bør gøre det muligt at tage den officielle godkendelse fra de pågældende moskeer.

Den tidligere folketingspolitiker Özlem Cekic (SF) mener, at tilførslen af ”google-imamer” skal stoppes, og også lokalpolitikerne i Aarhus er ved at have fået nok af Grimhøjmoskeen og imamerne. Det gælder blandt andet formanden for socialudvalget og næstformand for beskæftigelsesudvalget i Aarhus, Hüseyin Arac:

Hvis du er utilfreds, hvad vil du så? Find et land til dig, så vil vi gerne give dig en billet, siger han.

Muslimer: Giver ikke et retvisende billede
Ifølge fire muslimer, som TV 2 har inviteret til at se "Moskeerne bag sløret" og efterfølgende debattere den, mener ikke, at dokumentaren giver et retvisende billede af det, der foregår i danske moskeer.

- Jeg ser en kæmpe misrepræsentation af en hel minoritetsgruppe. Som simpelthen er så forsimplet. Det svarer lidt til, når Lars Løkke bliver repræsenteret i internationale medier, som værende nazist, siger Qasam ljaz, formand for CFE. 

Også 25-årige Mohammad Zain fremhæver, at optagelserne ikke tegner et retvisende billede af de moskeer, som han besøger i hovedstadsområdet – for de moskeer advarer ifølge ham mod moskeer og miljøer som Grimhøjmoskeen.

Grimhøjmoskeens talsmand, Oussama El-Saadi, siger til TV 2, at han tvivler på ægtheden af TV 2's optagelser, og samtidig afviser han, at muslimske kvinder ikke må arbejde sammen med mænd.
Onsdag den 2. marts
Kvinde må ikke sige nej til sex med sin mand
Dagen efter første del af TV 2’s dokumentar "Moskeerne bag sløret" er blevet vist, kan TV 2 igen komme med afsløringer fra moskeer i Aarhus – afsløringerne stammer fra optagelser, der bliver vist i dokumentarseriens andet afsnit på TV 2 torsdag den 3. marts kl. 20.

Fire moskeer, som TV 2’s muldvarp har besøgt i Aarhus, herunder Grimhøjmoskeen og Fredens Moske i Aarhus-bydelen Gellerup, rådgiver således om, at kvinder ikke må sig nej til sex og skal acceptere deres mands flerkoneri.

- Du har pligt til at lytte og adlyde din mand. Ægtesengen er et af de steder, der hører ind under pligten til at lytte og adlyde, forklarer imam i Fredens Moske, Radwan Mansour, da TV2’s muldvarp, som vi kalder Fatma, søger privat rådgivning hos ham.

- Jeg hører en mandschauvinist
Denne afsløring får kirkeministeren Bertel Haarder (V) til at gå ind i debatten ved i en pressemeddelelse at melde ud, at han vil tage vielsesbemyndigelsen fra de danske imamer, der opfordrer til vold og stening af utro kvinder.

Også Aarhus-rådmand Bünyamin Simsek (V), der gentagne gange har advaret mod de parallelsamfund, der ses i dokumentarudsendelserne, reagerer nu på første del af TV 2’s dokumentarserie.

- Jeg hører en mandschauvinist, der bruger sin titel og magtposition til at undertrykke kvinder og bede dem lade sig voldtage af deres mand. En, der nægter at anerkende det retssamfund, vi har i vores land, og opfordrer kvinder til ikke at gå til politiet. Alt, der definerer et parallelsamfund ser vi i det indslag.

Imamer indkaldt til møde
Imamen i Islamisk Kulturcenter, Khalil Mushib, i det nordlige København, indkaldte søndag imamer fra Aarhus, Odense og København til et møde onsdag om de afsløringer, som er kommet i kølvandet på TV 2’s dokumentar.

Efter mødet ønsker ingen af deltagerne at komme med en kommentar om TV 2’s dokumentar "Moskeerne bag sløret."
Onsdag 2. marts
Politisk reaktion: Imamuddannelse
Stillbillede fra dokumentaren 'Moskeerne bag sløret' TV 2
SF foreslår, at der oprettes en dansk imamuddannelse for at forhindre radikale imamer i moskeerne.
- Vi vil oprette en dansk imamuddannelse, som selvfølgelig handler om islamisk teologi, men uddannelsen skal bygge på et dansk samfundssyn, siger partiets uddannelses- og forskningsordfører Jacob Mark.  Forslaget blev sidste år skudt ned af et flertal i Folketinget, og heller ikke denne gang får det en begejstret modtagelse.
- Først og fremmest synes jeg måske det er lidt mærkeligt, hvis vi skal til at bruge skattekroner på at uddanne imamer i Danmark, siger integrationsminister Inger Støjberg.
Samme dag meddeler kirkeminister Bertel Haarder, at han vil tage vielsesbemyndigelsen fra de danske imamer, der opfordrer til vold og stening af utro kvinder.
- Det er helt uacceptabelt, når religiøse forkyndere tilskynder til den slags. Det er ikke alene imod menneskerettighederne – det er også stik imod alle ambitioner om, at vi skal en bedre integration, siger Bertel Haarder.
Torsdag den 3. marts
Gå ikke til politiet, hvis din mand er voldelig
TV 2 kan på dagen, hvor anden del af dokumentaren bliver sendt klokken 20, igen komme med en ny afsløring på baggrund af optagelserne til ”Moskeerne bag sløret”.

Rådet fra religiøse ledere i flere århusianske moskeer til TV 2’s muldvarp lyder således, at hun ikke må gå til politiet, selv om hendes mand slår hende.

TV 2's kvindelige muldvarp fortæller til de religiøse ledere, at en dansk veninde har anbefalet hende at gå til politiet, fordi hun flere gange er blevet udsat for grov vold af sin mand. Hun spørger imamerne, om hun skal følge venindens råd om at gå til politiet.

TV 2 har forsøgt at få en kommentar fra de fire moskeer.

Igen er reaktionerne skarpe
Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, kalder optagelserne for "klokkeklar dokumentation på, at de pågældende moskeer ikke respekterer det danske retssamfund."

Udmeldingen kommer samtidig med, at Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, foreslår fem indsatsområder og erklærer, at unge muslimer står foran en regulær frihedskamp. Forslagene får opbakning fra de Radikale, SF og Enhedslisten, mens Venstre er i tvivl om, hvorvidt det ene af S-forslagene - at nægte radikale imamer indrejse i Danmark - kan føres ud i livet.

Politi afventer alle dokumentarprogrammer
Østjyllands Politi afventer, at alle fire dokumentarprogrammer bliver sendt, før politiet vil undersøge, om der i nogle af de skjulte optagelser er tale om brud på loven. Politiet har til TV 2 oplyst, at man efter første del af "Moskeerne bag sløret" har modtaget politianmeldelser, men politiet vil ikke oplyse, hvem der er blevet politianmeldt og for hvad.

Efter flere dages tavsheds udtalte borgmesteren i Aarhus, Jacob Bundsgaard (S), sig om TV 2-afsløringerne i flere af de århusianske moskeer.

- Jeg er enormt skuffet og faktisk vred over, at det her kan foregå i Aarhus.

Efter anden del af "Moskeerne bag sløret" blev vist på TV 2 udsendte Fredens Moske en pressemeddelelse, hvor moskeen "dybt beklager" imam Radwan Mansours udtalelser på de skjulte optagelser.
Lørdag den 5. marts
Politisk reaktion: Uro om stormoske
Fredens Moske i Aarhus TV 2
Det politiske flertal i Aarhus, der hidtil har støttet opførelsen af en stormoske i Aarhus, vakler. Aarhus’ socialdemokratiske borgmester Jacob Bundsgaard vil nu have foreningerne, der ønsker at bygge stormoskeen, undersøgt.
Søndag den 6. marts
TV 2 dokumenterer sharia-råd i Danmark
Med nye skjulte optagelser, der indgår i tredje del af dokumentarprogrammet ”Moskeerne bag sløret,” dokumenterer TV 2 for første gang på kamera, hvordan et såkaldt sharia-råd - bestående af ledende personer med tilknytning til Fredens moske - afgør om muslimske par kan blive islamisk skilt.

På optagelserne ses det, hvordan tre mænd i rådet afgør, at TV 2s kvindelige muldvarp i den aktuelle situation ikke kan få lov at blive skilt.

Imamen Nasser Qasimi, der er den ene af de to imamer, der kan ses på optagelserne, oplyser efterfølgende til TV 2, at han ikke mener, at han og de to andre mænd i rådet har taget stilling til, hvorvidt 'Fatma' kan blive skilt. I stedet mener Nasser Qasimi, at han forsøgte at forsone parterne.

Sharia-råd nedlægger sig selv
TV 2's afsløringer resulterede søndag i et hastemøde, hvor Sharia-rådet valgte at opløse sig selv "af respekt for det danske samfund", oplyser Rabih Azad-Ahmad (R), som er rådmand for Magistratsafdelingen for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune.

Både politikere, debattører og eksperter - ja selv en komiker - reagerer skarpt, herunder Aarhus' borgmester Jacob Bundsgaard (S), der til TV 2 oplyser, at han trækker støtten til en ny stormoske, der har været 17 år undervejs. Også SF i Aarhus oplyser, at partiet har mistet tilliden og ønsker at sætte projektet på standby.

Også den islamiske organisation Hizb-ut-Tahrir kommer på banen med udtalelser om, at dansk lovgivning er irrelevant i forhold til sharia.

Den aarhusianske borgmester, Jacob Bundsgaard (S), fremlægger 10 politiske initiativer, som skal sikre respekten for de grundlæggende demokratiske værdier i Danmark, herunder indførelse af en certificering af prædikanter.
Mandag den 7. marts
Imam i Odense afsløret: Lyv for at få betalt lejlighed af kommunen
Skjulte optagelser til tredje del af "Moskeerne bag sløret" viser, hvordan den odenseanske imam Abu Hassen fortæller TV 2's muldvarpe-par, at de skal lyve om, at de har penge for at få kommunen til at betale deres lejlighed.

Under en køretur fra moskeen på Ørbækvej i Odense til banegården begynder imamen uopfordret at forklare dem, hvordan de får mest muligt ud af kommunen.

TV 2 har vist de skjulte optagelser til Odense Kommune, som nu vil anmelde imamen Abu Hassan til politiet for opfordring til socialt bedrageri.

Hovedpersonen selv, Abu Hassan, mener ikke, at de skjulte optagelser tegner et retvisende billede af situationen. Han påstår, at TV 2s muldvarpe fortalte ham, at de ikke havde en lejlighed, og at de ikke havde penge nok.
Tredje del af "Moskeerne bag sløret" bliver vist tirsdag aften på TV 2. 
Tirsdag den 8. marts
Københavnsk stormoske rådgiver imod dansk lovgivning
På dagen hvor tredje del af "Moskeerne bag sløret" bliver vist, kan TV 2 afsløre nye skjulte optagelser, der viser, at flere moskeer i både Odense og København også rådgiver TV 2's muldvarp til ikke at sige nej til sex med sin mand, at hun ikke skal gå til politiet, selvom manden slår hende, samt at hun skal acceptere flerkoneri. 

Blandt moskeerne, der nu afsløres, er Københavns Stormoske, som officielt hedder Hamad Bin Khalifa Civilisation Center.

Denne form for vejledning gør sig gældende i de fleste af de i alt otte moskeer, som TV 2 har undersøgt med skjult kamera. 

Det sagde de otte moskeer
I tre af moskeerne fortæller imamerne desuden TV 2s muldvarpe-par, at de ikke bør gå til en dansk fødselsdag. De resterende moskeer blev ikke stillet dette spørgsmål. Her kan du se, hvad de tre moskeer svarede på muldevarpenes spørgsmål.

Talsmanden i Københavns Stormoske, Mohanad Mansour, oplyser som forklaring på imamens rådgivning, at han ikke kender den danske kultur.

Muslimer er ved at "erobre Europa"
Samtidig kan TV 2 afsløre, hvordan en imam - den ledende imam i moskeen hos Det Islamiske Forbund i Danmark, Mohammad Fouad al-Barazi - på skjulte optagelser forklarer, hvordan muslimer er ved at "erobre" Europa, og at muslimer ikke skal smelte ind i samfundet. Her kan du høre eksperterne forklare mere om udtalelsen. 
Også denne gang er der reaktioner fra eksperter og politikere.
Onsdag den 9. marts
Foreninger får støtte til sport, men det er i virkeligheden koranskoler
Med skjulte optagelser har TV 2 vist, at mange af de religiøse ledere i moskeerne rådgiver i strid med danske love og regler, og nu kan TV 2 dokumentere, hvordan offentlige midler i flere tilfælde er med til at finansiere moskeerne. 

Det viser sig nemlig, at mindst to foreninger bag moskeerne modtager kommunal støtte.

En af foreningerne, der modtager støtte, er "Det sociale værested for unge" i Aarhus, der ligger på samme adresse som Bilal-moskeen, som er en somalisk moske.

Formanden for "Det sociale værested for unge" afviser, at der skulle være en koranskole i foreningens lokaler.
Torsdag den 28. april
Politisk reaktion: Utilfredse med møderække
Kirke- og kulturminister Bertel Haarder Scanpix Denmark
Igennem længere tid har der været politisk utilfredshed med den møderække om radikalisering, der udsprang af statsminister Lars Løkke Rasmussens møde med partilederne i marts.
Dansk Folkeparti foreslår, at kirke- og kulturminister Bertel Haarder fratages ledelsen af møderne.  Forhandlingerne om antiradikalisering er en ren "studiekreds", der ikke kommer nogen vegne, lyder kritikken fra flere partier.
Nu kræver Dansk Folkeparti, at forhandlingerne tages ud af hænderne på kultur- og kirkeminister Bertel Haarder (V) og i stedet lægges hos statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).
Tirsdag den 10. maj
Politisk reaktion: Strammere regler for tilskud
Samantha optræder i dokumentarserien 'Moskeerne bag sløret' på TV 2. TV 2
Politisk flertal strammer lovgivningen, så visse foreninger får sværere ved at få offentlig støtte fremover.
Alle Folketingets partier på nær Alternativet, Enhedslisten og Radikale er enige om to politiske delaftaler, der har som mål at dæmme op for radikalisering og anti-demokratiske kræfter i Danmark. Det fortæller kultur- og kirkeminister Bertel Haarder (V), der de seneste uger har stået i spidsen for forhandlingerne.
Onsdag den 25. maj
Politisk reaktion: Ingen enighed
Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen før onsdagens møde hos integrationsminister Inger Støjberg TV 2
Det sidste planlagte møde i den møderække, som statsministeren satte i gang efter TV 2's dokumentarserie "Moskeerne bag sløret". Mødeleder var denne gang integrationsminister Inger Støjberg, der efter mødet konkluderede, at alle partier tager problematikken meget alvorligt, men at der ikke var indgået konkrete aftaler på dagens møde.
Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen mødte op til dagens antiradikaliseringsmøde med tre krav:
For det første et bedre exitprogram, der kan hjælpe unge ud af meget kontrollerende, religiøse miljøer. For det andet flere pladser på akutcentre. Og for det tredje en nul-tolerance over for chikane og vold mod kvinder, så "kulturelle misforståelser" ikke bliver betragtet som en formildnende omstændighed.
Også SF, radikale og andre partier havde en række forslag med.
- Der er sandelig kommet mange forslag i dag, og vi kigger på dem alle sammen, sagde Inger Støjberg efter mødet.