Samfund

Ingen ville købe det: Historisk dansk slot konkurs

Slottet kan dateres tilbage til 1536. Google maps / Google maps

Det historiske slot Grøngrøft Slot er gået konkurs.

Grøngrøft Slot i Aabenraa har været gennem en del, siden det blev opført for mange hundrede år siden. Og nu tilføjes et nyt kapitel til slottets historie, der blandt andet involverer bortførelse, konkurser, Ahlefeldt-familiens liv og tysk ejerskab under Anden Verdenskrig.

Slottet er nemlig endnu en gang gået konkurs. Det skriver Jydske Vestkysten.

Slottet blev købt af Jens Erik Nyland i 2007. Han sørgede for en omfattende renovering, hvorefter han satte det til salg for 22,5 milloner kroner i 2009. 

Kunne ikke sælges trods afslag på syv millioner

Det lykkedes ikke at få solgt det gamle slot til den pris, så slottet blev i stedet udlejet til Kliplev Motorway Group, der brugte det som hovedkontor og besøgscenter.

Da lejemålet ophørte, blev slottet atter sat til salg. Denne gang til en væsentligt billigere pris. Nemlig 15 millioner kroner.

Trods en prisnedsættelse på over syv millioner kroner, var der fortsat ikke nogen, der bed på. Så nu er selskabet bag det historiske slot og slottets ejer Jens Erik Nyland taget under konkursbehandling.

1500 kvadratmeter med voldgrav

Advokaten Andreas Kærsgaard Mylin er blevet udpeget som kurator.

- Vi har ikke for tiden nogen kommentarer, andet end vi kan bekræfte konkurserne, og jeg er kurator i konkursboerne, før vi har undersøgt forholdene nærmere og kan udtale os med faktum bag, skriver Andreas Kærsgaard Mylin i en mail til JydskeVestkysten, der også har forsøgt at få fat på slottets ejer – uden held.

Slottet kan dateres tilbage til 1536 og er cirka 1500 kvadratmeter stort. Derudover hører der en voldgrav, 3000 kvadratmeter lagerplads og 3,2 hektar jord til ejendommen. Den nuværende hovedbygning er fra 1883.