Samfund

Eftersøgt berberabe er fundet død

Fredag blev eftersøgt berberabe fra Blåvand Zoo fundet død.

En eftersøgt berberabe fra Blåvand Zoo er fundet død. Det fortæller direktør for Blåvand Zoo Hans Hestbech til Ritzau.

Det var nogle sommerhusgæster, der fredag fandt aben død under et træ.

- Der var umiddelbart ikke nogen skader på den, men dødsårsagen kender jeg ikke, men jeg tror den er blevet kørt over, siger Hans Hestbech.

Aben skal obduceres på onsdag af en dyrlæge, som skal afgøre den præcise dødsårsag.

Ejer satte kameraer op

Berberaben har været eftersøgt, siden den forsvandt fra Blåvand Zoo 22. januar.

Personer har flere gange set en abe i nærområdet, og ejeren af Blåvand Zoo satte også kameraer op for at se, om det var hans treårige abe, som var blevet set, men desværre lykkedes det aldrig at fange aben i live.

- Vi havde jo håbet på, at den ville være kommet hjem. Men når der går så lang tid, så var vi jo også begyndt at være lidt skeptiske, siger Hans Hestbech.

Norge og Sverige skrev om eftersøgt abe

Syd- og Sønderjyllands Politi gik 23. januar ud med en efterlysning af en bavian, men Blåvand Zoo kunne dagen efter præcisere, at der slet ikke tale om en bavian, men derimod en berberabe.

Historien om den forsvundne abe nåede vidt omkring. Syd- og Sønderjyllands Politi modtog både henvendelser fra medier i både Norge og Sverige.

Også på TV 2 NEWS fik aben medieopmærksomhed, og det udfordrede tv-værten Karen Helene Hjorths evne til at holde masken. Se hendes interview med politiet i klippet øverst i artiklen.