Efter TV 2s afsløringer: Borgmester trækker støtten til stormoske

Efter TV 2s dokumentarserie 'Moskeerne bag sløret' siger borgmesteren i Aarhus, at han trækker sin støtte til ny stormoske.

Baggrund for programserien 'Moskeerne bag sløret'

TV 2 sætter med programserien ’Moskeerne bag sløret’ fokus på, om en række udvalgte moskeer modvirker eller medvirker til integration.

Læs om hvordan TV 2 har arbejdet med programmerne og en række af de overvejelser, TV 2 har gjort sig i den forbindelse.

Et rødt flertal i Aarhus Byråd bakkede i marts sidste år op om at sælge en byggegrund nær Gellerup til opførelsen af en ny stormoske. Men efter en række afsløringer i TV 2-dokumentaren ’Moskeerne bag sløret’, melder byens borgmester nu ud, at projektet mildest talt vakler.  

- Det er et vigtigt princip, at vi har religionsfrihed i Danmark. Men med de ting, der er kommet frem her, så har jeg svært ved at se det projekt gennemført. Tilliden er væk, siger Jacob Bundsgaard (S) til TV 2.

Borgmesteren sagde allerede lørdag, at han vil have foreningerne, der ønsker at bygge stormoskeen, undersøgt, da ledende personer i miljøet viste sig ikke at være helt så moderate muslimer som antaget. Og nu trækker han og Socialdemokraterne altså støtten til projektet helt. 

Også SF i Aarhus melder ud, at de har mistet tilliden. De ønsker ifølge TV 2s oplysninger at sætte projektet på standby det næste års tid, indtil miljøet er blevet undersøgt grundigt, og det vurderes forsvarligt igen at give grønt lys for opførelsen. 

Ideen om en ny stormoske i Aarhus har eksisteret siden 1998. Siden foregik et hårdt tovtrækkeri med de blå partier i byrådet, før projektet blev stemt igennem i fjor. Men nu ser det altså alligevel ud til at blive udskudt på ubestemt tid eller droppet helt som konsekvens af afsløringerne i dokumentarserien.