Moské-talsmand før tv-debat: - Vi begår ingen fejl

Grimhøj-talsmanden afviser i aftenens tv-debat, at moskeen bryder danske værdier og regler.

Baggrund for programserien 'Moskeerne bag sløret'

TV 2 sætter med programserien ’Moskeerne bag sløret’ fokus på, om en række udvalgte moskeer modvirker eller medvirker til integration.

Læs om hvordan TV 2 har arbejdet med programmerne og en række af de overvejelser, TV 2 har gjort sig i den forbindelse.

Forud for TV 2 NEWS’ debat i aften klokken 21 om de kontroversielle dokumentarudsendelser ’Moskeerne bag Sløret’ gør talsmanden for Grimhøjmoskeen, Oussama El Saadi, status.

- Dokumentarerne har ødelagt alt. Jeg er ked af det. Vi skal ikke ændre vores liv. Vi gør ingen fejl, og vi begår intet imod danske værdier eller regler. Og vi er ikke interesserede i at ødelægge det.

Dermed lægger talsmanden på den ene side op til dialog, mens han på den anden side blankt afviser den heftige kritik af moskeen, som har rejst sig i befolkningen og ikke mindst blandt politikere efter udsendelserne.

- Men til politikerne vil jeg sige: Kom og snak med os, hvis I synes, vi gør noget galt, siger Oussama El Saadi.

Religionsfrihed og overholdelse af grundloven

- Vi er integrerede, og vi forstår, at vi bor i Danmark. Vi laver meget i moskeer for at integrere. (...) Der er religionsfrihed i Danmark. Jeg må tro, hvad jeg vil. Jeg må godt vise, hvad jeg tror på, men jeg ved også, at der er en grundlov, og den overholder vi, fortsætter talsmanden.

Og om det omdiskuterede kvindesyn, siger Oussama El Saadi:

- Vi siger ikke til kvinder, at de ikke må gå til politiet, hvis de bliver udsat for vold. Men imamens rolle er at prøve at klare det internt først. Han skal høre begge parter og prøve at tale med dem.

Ligesom udtalelserne om kvindernes rolle på dokumentarens skjulte optagelser, skabte det stor forargelse, at imamen blåstemplede at slå børn på opdragende måde. Til det siger talsmanden: 

- Man må ikke slå i ansigtet, og det må ikke gøre ondt på kroppen eller gøre, at barnet føler sig undertrykt. Som vi forstår det, må man ikke slå.

Følg med i debatten på TV 2 NEWS lørdag klokken 21-22, hvor blandt andre politikere fra S, SF, K og DF er inviteret i studiet sammen med debattørerne Ahmad Mahmoud og Halima El Abassi samt en imam og den tidligere talsmand for Grimhøjmoskeen Mohammed Ahmad.