Fredagsbøn i Aarhus: - Håber ikke de lukker Grimhøjmoskeen

TV 2s afsløringer i dokumentarserien ''Moskeerne bag sløret' var genstand for stor opmærksomhed ved dagens fredagsbøn i Grimhøjmoskeen.

TV 2 har med dokumentarserien 'Moskeerne bag sløret' sat fokus på den sociale og religiøse kontrol, flere moskeer i Danmark udøver over medlemmer af deres menighed.

Programmet har skabt harme og massevis reaktioner i befolkningen og ikke mindst blandt politikerne på Christiansborg, idet optagelser med skjult kamera dokumenterer, hvordan imamer går direkte imod danske love og værdier.

Og i den nok så omtalte Grimhøjmoske, var dokumentaren i dag et stort samtaleemne i forbindelse med fredagsbønnen.

- Mange gav udtryk for, at de ikke håber, moskeen bliver lukket. Og også fra talerstolen blev dokumentaren italesat. Her lød opfordringen, at muslimer i Danmark skal overholde de danske love, fortæller TV 2's reporter, der selv var til stede i moskeen.

Dermed blev der altså sendt et signal fra Grimhøjmoskeen allerede under den første fredagsbøn efter udsendelserne, der har ført til massiv kritik af ledelsen. Ikke mindst af imam Abu Bilal, som i de skjulte optagelser blandt andet siger, at det er okay at slå børn ”på en opdragende måde”, ligesom hans udtalelser om kvinders rettigheder ligeledes strider mod dansk lovgivning. Udtalelser, der har givet anledning snak om lukning og kontrol med moskeen. 

Hør reportagen fra Grimhøjmoskeen i klippet over artiklen.