Moskeerne bag sløret

Imamer har 'ingen kommentar' til kontroversiel dokumentar

Omkring 20 imamer fra 11 trossamfund rundt omkring i landet samledes onsdag eftermiddag til et møde i Københavns nordvestkvarter.

Talsmanden for Grimhøjmoskeen i Aarhus, Oussama El-Saadi, oplyste forud for mødet, at formålet var at diskutere TV 2’s dokumentar og ”hvad der er de bedste svar til det.”

Men efter mødet er det en fåmælt talsmand for gruppen af imamer, der udtaler sig til TV 2s reporter. 

- Det, jeg vil sige til dig, er, at mødet var positivt. Det var et godt møde, og vi fortsætter dialogen, siger Anouar Toimi.

Et almindeligt møde

Men hvad var dialogen? Var det et spørgsmål om at tage afstand fra for eksempel stening af kvinder og vold mod børn og de her ting, som TV 2 har vist de seneste par dage? 

- Ingen kommentar, lyder svaret fra gruppens talsmand, der heller ikke vil svare på andre spørgsmål. 

Blot oplyser han, at hvorvidt der kommer en fælles udmelding fra de muslimske trossamfund, "det får I at vide i nærmeste fremtid".

Han afviser også, at der skulle være tale om et særligt hasteindkaldt møde efter TV 2s dokumentar. 

- Det er et almindeligt møde, vi holder engang imellem, siger Anouar Toimi. 

Kvinde må ikke afvise sin mand i ægtesengen

De seneste dage har TV 2 offentliggjort flere skjulte optagelser, der viser, hvordan Grimhøjmoskeen lægger lokaler til undervisning om shariaens regler for stening og pisk samt en imam, der vejleder i, hvordan muslimske forældre bør slå deres børn, hvis ikke børnene beder til gud, når de er 10 år gamle.

Og onsdag viser TV 2, hvordan en kvinde vejledes af religiøse overhoveder i fire moskeer. Hun må ikke afvise sin mand i ægtesengen, og hun skal acceptere flerkoneri, lyder det. 

Der er i alt fire afsnit af dokumentaren ”Moskeerne bag sløret” – andet afsnit bliver sendt torsdag aften kl. 20 på TV 2.