Imam holder hastemøde efter TV 2-dokumentar

Imam i Islamisk Kulturcenter i København har indkaldt alle imamer til hastemøde efter TV 2's dokumentar "Moskeerne bag sløret".

Mellem 9 og 15 imamer fra Odense, Aarhus og København deltager klokken 16 i et hastemøde i København. Det sker efter første afsnit af TV 2’s dokumentar ”Moskeerne bag sløret” blev sendt tirsdag aften.

I dokumentaren fortæller en imam, at kvinder, der dyrker sex udenfor ægteskabet ifølge sharialovens regler skal stenes eller piskes. Desuden fortæller en gæsteimam en gruppe kvinder, at de bør slå deres børn som opdragelse, hvis børnene ikke vil bede og endelig fortæller gæsteimamen, at muslimske kvinder ikke bør tage et job, hvis der er en mand til stede på arbejdspladsen.

Det er ifølge DR imamen i Islamisk Kulturcenter, Khalil Mushib, i det nordlige København, der har indkaldt til hastemødet. Han oplyser til TV 2, at han ikke ved, hvor mange imamer, der vil deltage i mødet:

- Jeg ved ikke, hvor mange imamer, der kommer - mĂĄske ni, mĂĄske 15.

Han oplyser samtidig, at "han ikke har fået lov til at invitere pressen" til mødet.

TV 2 har været i kontakt med Stormoskeen i København, der oplyser at imamer fra deres moske ikke er blevet inviteret, og at mosken ikke er bekendt med mødet.

Talsmanden for Grimhøjmoskeen i Aarhus, Oussama El-Saadi, oplyser til DR, at formålet med mødet er at diskutere TV 2’s dokumentar og ”hvad der er de bedste svar til det.”

Baggrund for programserien 'Moskeerne bag sløret'

TV 2 sætter med programserien ’Moskeerne bag sløret’ fokus på, om en række udvalgte moskeer modvirker eller medvirker til integration.

Læs om hvordan TV 2 har arbejdet med programmerne og en række af de overvejelser, TV 2 har gjort sig i den forbindelse.

Krav om lukning af Grimhøjmoske

De seneste dage har TV 2 offentliggjort flere skjulte optagelser, der viser, hvordan Grimhøjmoskeen lægger lokaler til undervisning om shariaens regler for stening og pisk samt en imam, der vejleder i, hvordan muslimske forældre bør slå deres børn, hvis ikke børnene beder til gud, når de er 10 år gamle.

De skjulte optagelser, der indgår i dokumentarserien 'Moskeerne bag sløret', har fået politikere på hele det politiske spektre til at fordømme Grimhøjmoskeen og flere kræver, at moskeen lukkes, mens blandt andet SF har foreslået en imamuddannelse.

Der er i alt fire afsnit af dokumentaren ”Moskeerne bag sløret” – andet afsnit bliver sendt torsdag aften kl. 20 på TV 2.