Moskeerne bag sløret

- Uvidende forældre kender ikke de danske spilleregler

Uvidende forældre kender ikke de danske spilleregler og skal gøres opmærksomme på dem, siger en specialkonsulent.

Det er forfærdeligt, respektløst, og der er noget bindegalt, når en imam fortæller forældre, at de kan slå deres børn.

Sådan siger specialkonsulent Ahmet Demir, efter at TV 2 mandag kunne afsløre, at forældre i moskeen på Grimhøjvej i Aarhus bliver instrueret i at slå deres børn, hvis de ikke beder til Allah. Ved brug af skjult kamera dokumenteres det, at en gæsteimam fra København, der er på besøg i Grimhøjmoskeen, detaljeret forklarer, hvordan børn skal slås i opdragelsesmæssig sammenhæng.

- Frygt Allah, brødre og søstre, lær jeres børn Salah (at bede red.). Det er obligatorisk for jer at lære dem at bede, fra de er syv år. Og endda at slå dem, hvis de ikke laver Salah, når de er 10 år, siger imamen på de skjulte optagelser.

Forældre er glade for råd og vejledning

Ahmet Demir har i 30 år arbejdet med muslimske forældre, og han understreger, at det er de færreste forældre, der går til en imam og spørger, hvordan de skal opdrage ders børn. 

- Jeg har ikke selv set den slags, og afstraffelse fylder generelt ikke meget i de kredse. Men jeg synes, eksemplet er skræmmende. Og ja, der er uvidende forældre, der har brugt vold og ikke har kendt de danske spilleregler. Det er ikke alle muslimske forældre - og for den slags skyld heller ikke alle danske forældre, der har den viden, siger han.

Ahmet Demir fortæller, at det især drejer sig om flygtningefamilier, der lige er kommet til landet og derfor kender meget lidt til de danske forhold.

Både de sociale myndigheder og socialkonsulenter som ham selv advarer på det kraftigste forældre mod at slå deres børn. Og han oplever, at forældene tager positivt imod, når de bliver gjort opmærksomme på de danske spilleregler. 

- Forældrene er utroligt glade for de råd og den vejledning, vi giver dem, siger Ahmet Demir.

Børnerådet: Det er strafbart

Formand for Børnerådet, Per Larsen, mener, at det kan være strafbart, når en imam i Danmark instruerer forældre i at slå deres børn. 

- Når en imam siger sådan, må det være, fordi han taler imod bedre vidende. Det, han siger, er efter min bedste overbevisning en regulær overtrædelse af straffeloven, hvis man udfører det i konkret stand, siger Per Larsen. 

Første afsnit af programserien 'Moskeerne bag sløret' sendes tirsdag d. 1. marts klokken 20.50 på TV 2. Allerede nu kan du se første afsnit på TV 2 Play.