Moskeerne bag sløret

Lokalpolitiker til imamer: Hvad vil I i Danmark?

Afsløringer af imams opfordringer i Grimhøjmoskeen vækker vrede hos lokalpolitiker.

Hüseyin Arac er træt af Grimhøjmoskeen og af imamerne. Han er formand for socialudvalget og næstformand for beskæftigelsesudvalget i Aarhus, og han mener, at de seneste dages afsløringer fra TV 2 gør, at disse mænd bag udtalelserne skal bekæmpes hårdt.

TV 2 har blandt andet afsløret via skjulte optagelser, hvordan en gæsteimam i moskeen fortæller, at kvinder ifølge islam ikke må tage et arbejde, hvis der er mænd tilstede, fordi det ikke er tilladt at sammenblande kønnene.

Det er én af de udtalelser, der irriterer Hüseyin Arac.

- Sådan nogle typer som ikke laver en dyt og sidder på deres flade et bestemt sted og udtaler sig om, at kvinder og mænd ikke er lige, og de skal stenes og gøres ved, og man må slå børn, det er jeg rigtig, rigtig træt af. Det kan godt være, det er hårdt, men det er vi nødt til at slå hårdt mod, siger han til TV 2.

Skal indkaldes til samtale

Hüseyin Arac mener, at det går ud over hårdtarbejdende muslimer, og hans eget arbejde for integration på arbejdsmarkedet.

Med "slå hårdt mod" mener politikeren, at man må tage en snak med personerne og stille dem spørgsmålet: Hvad vil du i Danmark?

- Jeg synes, at dem der har givet dem asyl, skal indkalde dem og sige: 'Ved du hvad kammerat, dengang du kom, sagde du, at du flygtede fra et landog et system. Er det det, du savner, eller har vi givet dig asyl på et forkert grundlag?'

Og hvis der ikke bliver svaret ordentligt, må mændene bag de udtalelser finde sig et andet sted at være, mener formanden for socialudvalget:

- Hvis du er utilfreds, hvad vil du så? Find et land til dig, så vil vi gerne give dig en billet.

Imamer er ikke som alle muslimer

TV 2 har også afsløret via skjult kamera, at en imam fortæller forældre, at de gerne må slå deres børn, hvis de ikke beder til Gud.

Men med afsløringerne sker der også en taletid til disse imamer, som Hüseyin Arac er imod:

- I er meget gode til at fremføre deres holdninger og meninger og servere dem for Danmark. Så tror mange danskere, der ikke kender flygtninge, indvandrere eller muslimer, at vi mener det samme. Det er vi slet ikke enige i. Hverken på beskæftigelsesområdet eller andre områder, siger politikeren.

Første afsnit af programserien 'Moskeerne bag sløret' sendes tirsdag d. 1. marts klokken 20.50 på TV 2. Du kan dog allerede se det på TV 2 PLAY.