Moskeerne bag sløret

S-gruppeformand i Aarhus: Moské kan miste tilskud

Hvis Abu Bilal ikke overholder krav om folkeoplysning og demokrati, bør moské miste kommunale tilskud, siger S.

Grimhøjmoskeen bør fratages eventuelle kommunale tilskud fra Aarhus Kommune, hvis undervisningen i moskeen ikke lever op til reglerne om folkeoplysning.

Det siger Camilla Fabricius (S), gruppeformand for socialdemokraterne i Aarhus Byråd.

- Jeg har tidligere sagt, at hvis de ikke lever op til folkeoplysningsloven om at bidrage til demokrati og oplysning, så er man ikke berettiget til tilskud, og så må rådmanden for Kultur og Borgerservice tage det ansvar.

- Og det mener jeg stadigvæk, siger hun til Ritzau.

Bør afvente politiets undersøgelse

Hun mener dog, at politikerne bør afvente en undersøgelse, som Østjyllands Politi har sat i værk, efter at en dokumentar, der vises på TV 2 tirsdag, har vist, at imam Abu Bilal blandt andet underviser en studiegruppe af kvinder og børn i stening og pisk.

- Hvis en ægteskabsbryder, enten mand eller kvinde, begår hor, så er deres blod halal, og de skal dræbes ved stening. Hvis hun er jomfru, så er straffen piskeslag, siger han i optagelserne.

Dog tilføjer imamen, at den slags ikke gælder i Danmark.

- Vi har i Aarhus hele tiden gået ad den sti, der hedder dialog og tror på, at det er det, der lykkes. Omvendt kan man sige, at ubehøvlet adfærd ikke er acceptabelt lige gyldig hvem, det måtte komme fra.

- Han skal opføre sig ordentligt og tale pænt om kvinder. Sådan er det, siger Camilla Fabricius.

Vil være aktive i samfundet

TV 2 ved brug af skjult kamera dokumentere, hvordan den danske imam, Abu Bilal fra moskeen på Grimhøjvej i Aarhus, underviser muslimer om de islamiske regler for stening og pisk.

De skjulte optagelser er en del af den kommende dokumentarserie på TV 2, 'Moskeerne bag sløret', hvor to muldvarpe blandt andet har infiltreret den kontroversielle moske på Grimhøjvej i Aarhus.

I et interview med TV 2 forud for de skjulte optagelser, udtalte moskeens formand, Oussama El-Saadi, blandt andet:

- Vi er et åbent folk, og vi er klar til at samarbejde og være et aktivt folk i samfundet. Du skal bare respektere, at vi er muslimer. Det betyder ikke, at det bliver et parallelsamfund, hvor man bor adskilt. Det passer ikke. Vi kan godt bo i samfundet. Vi kan godt acceptere alt, hvad der sker omkring os, og vi kan godt samarbejde med vores folk her i landet uden problemer.