Moskeerne bag sløret

Grimhøjmoskéen: - Vi kan ikke sige forkerte ting om vores religion

Formanden for Grimhøjmoskéen afviser, at det er problematisk at undervise i piskeslag og stening.

Baggrund for programserien 'Moskeerne bag sløret'

TV 2 sætter med programserien ’Moskeerne bag sløret’ fokus på, om en række udvalgte moskeer modvirker eller medvirker til integration.

Læs om hvordan TV 2 har arbejdet med programmerne og en række af de overvejelser, TV 2 har gjort sig i den forbindelse.

- Vi tror på islam, som den er, men som vores imam siger, så bor vi i Danmark, hvor der er frihed, og vi følger de danske regler og dansk lov. Så stening og pisk gælder ikke i Danmark.

Sådan siger Oussama El-Saadi, formand for moskéen på Grimhøjvej i Aarhus, efter at TV 2 søndag har offentliggjort skjulte optagelser fra moskeen (se videoen over artiklen).

På optagelserne ses blandt andet moskeens imam, Abu Bilal, i en studiegruppe, hvor han underviser en kvinder om, hvordan man ifølge islam skal straffes med stening, hvis man begår utroskab.

- Hvis en ægteskabsbryder, enten mand eller kvinde, begår hor, så er deres blod halal, og de skal dræbes ved stening. Hvis hun er jomfru, så er straffen piskeslag, forklarer Abu Bilal blandt andet på optagelserne.

- Vi kan ikke sige forkerte ting om vores religion

Formanden, Oussama El-Saadi, mener, at der er tale om hel generel viden indenfor islam, og overfor Ritzau siger han, at det krænker religionsfriheden, når politikere vil blande sig i den undervisning, der foregår i Grimhøjmoskéen.

Samtidig mener han, at TV 2 har sat en fælde op for moskeen ved at sende en muldvarp ind for at lave skjulte optagelser.

- Vores imam er nødt til at svare, hvad han har læst i bøgerne om sharia, når TV 2s spion spørger ham om sharia. Vi kan ikke snyde og sige nogle forkerte ting om vores religion, siger Oussama El-Saadi.

Politikere fra hele Danmarks politiske spektrum har reageret kraftigt på de skjulte optagelser fra moskeen.

Fra Socialdemokraterne lyder det, at undervisningen er en trussel mod de demokratiske værdier, mens Enhedslistens folketingsmedlem Pelle Dragsted kalder det "sindssygt".

Oussama El-Saadi siger til TV 2, at han ikke vil stille op til et tv-interview, før han har set første afsnit af programserien 'Moskeerne bag sløret' tirsdag den 1. marts.