Samfund

Tusinder bliver snydt med Rejsekortet: Er du en af dem?

Rejsekortets kunder kan med fordel huske at tjekke deres rejseoversigt med jævne mellemrum.

Tusindvis af buspassagerer er over en årrække blevet snydt, når de har betalt med deres Rejsekort, skriver Søndagsavisen torsdag.

Årsagen er, at buschaufførerne begår fejl, når de indstiller Rejsekort-udstyret i bussen, hvillket betyder, at gps-systemet forgæves vil lede efter næste stoppested. Dermed bliver kunderne tjekket ind i en helt anden zone og risikerer at betale overpris.

Både Movia, Midttrafik, Sydtrafik og Nordjyllands Trafikselskab erkender problemet over for Søndagsavisen. Ingen kender tilsyneladende omfanget, men alene i Movias dækningsområde vurderes det, at omkring 6.000 passagerer er blevet overtakseret om året.

Tjek om du er blevet snydt

Har du betalt overpriser for dine busrejser, kan du kræve det overskydende beløb tilbageført til dit Rejsekort.

TV 2 har torsdag kontaktet Rejsekort A/S for at spørge til kundernes rettigheder, men selskabet udtaler sig ikke i sagen, da fejlen ligger hos de enkelte busselskaber.

Af Rejsekortets hjemmeside fremgår det dog, hvad du selv kan gøre for at kontrollere, om du er blevet snydt. Desværre er der ikke tale om simpel manøvre.

  • For at tjekke, om du har betalt overpriser, skal du logge ind på din profil på Rejsekort.dk.
  • I oversigten kan du vælge "Mine rejser".  
  • Her kan du se, om dine rejser er registreret korrekt, ved at klikke på det lille "+" ud for hver enkel rejse.
  • Er der på oversigten stoppestedsnavne eller stationsnavne, som du ikke mener at have rejst til eller fra, skal du kontakte Rejsekort Kundecenter (70 11 33 33), som vil hjælpe med at afklare sagen. 
  • De vil efterfølgende tilbageføre det overskydende beløb til dit Rejsekort.

Det kan generelt være en god ide at kontrollere sine rejser i oversigten på Rejsekort.dk for at sikre, at man ikke bliver overtakseret.

Efter Søndagsavisens henvendelse har Movia iværksat en intern undersøgelse af problemet.