Muslimsk skole fraråder unge piger at få en kæreste: - Det er et råd fra Gud

16x9
Den muslimske friskole Iqra på Nørrebro Foto: Google maps / Google maps

Den muslimske privatskole Iqra på Nørrebro i København fraråder pigerne at have kærester. Det fortæller skolens psykolog til Radio24syv.

Skolepsykolog på københavnsk privatskole, der modtager millioner i statsstøtte, fraråder eleverne at have kærester, fortæller hun til Radio24syv. Socialdemokraterne i København kalder det "vanvittigt".

- Det er et råd fra Gud, at man ikke må indgå i seksuelle relationer eller kæresteforholdsrelationer, udtaler Amina Djondjorova til radiokanalen.

- Det at holde fast i de religiøse, islamiske forskrifter kan være svært i et samfund, hvor de (skolens elever, red.) ser, at andre omkring dem lever på en anden måde. Men ikke desto mindre prøver vi at sige til dem, at det er bedst at afholde sig fra at agere på en forelskelse, siger skolepsykologen videre til Radio24syv og fortsætter:

- Vi kan ikke stoppe forelskelsen - det er naturligt. Men man skal ikke prøve at udvikle den til et fysisk forhold, hvis der ikke først er udsigt til et ægteskab, forklarer skolepsykologen, der i overensstemmelse med skolens ledelse rådgiver børnene til at følge Allahs råd i kærlighedsspørgsmål.

Psykolog eller "imam"?

Udmeldingerne falder ikke i god jord hos Lars Aslan Rasmussen, politisk ordfører for Socialdemokraterne i Københavns Borgerrepræsentation:

- Man skulle helt klart fjerne støtten fra en skole, hvor psykologerne ikke kan finde ud af at være psykologer, men tværtimod leger imamer i stedet for, siger han til Radio24syv.

- Jeg håber, at Undervisningsministeriet vil tage det meget alvorligt. Langt det meste af skolens tilskud er dækket af danske skatteydere, så selvfølgelig skal det have konsekvenser, tilføjer Lars Aslan Rasmussen, der betegner skolepsykologens udtalelser som "vanvittige".

Den muslimske privatskole Iqra fik knap 18,5 millioner kroner i statsstøtte sidste år.