Samfund

Se listen: Her er de danske provins-restauranter, der kan få en Michelin-stjerne

For første gang er restauranter uden for København og Aarhus i spil til de eftertragtede Michelinstjerner

Gourmetkokke landet rundt håber på et opkald, når Michelinstjernerne i Norden onsdag uddeles. Denne gang strækker nerverne sig for første gang helt ud i landets udkanter.

Allerede sidste år mistede hovedstaden sit mangeårige monopol. Tre restauranter i Aarhus kom som de første uden for København med i en ny guide for Norden - Guide Michelin Nordic Cities.

Men onsdag ændres navnet til Michelin Nordic Guide 2016. Og uden "cities" i titlen forventer de fleste madentusiaster et gennembrud for de topkokke rundt i provinsen, der er blevet overset - nogle af dem i mange år - alene fordi de ikke ligger i København.

- Rundt i Jylland er der klart yderligere tre-fire steder, der trænger sig på og på Fyn i hvert fald to. På Sjælland er der tre samt en enkelt på Bornholm, siger Bent Christensen. Han er dansk gastronomis grand old man i en menneskealder og redaktør af Den Danske Spiseguide siden 1987.

Disse restauranter uden for København står ifølge madeksperter stærkt i feltet:

* Henne Kirkeby Kro, Henne

* Ruths Gourmet Restaurant, Gl. Skagen.

* Tree-Top, Vejle

* Ti Trin Ned, Fredericia

* Falsled Kro, Millinge

* Lieffroy, Nyborg

* Pasfall, Odense

* Babette, Vordingborg

* Dragsholm Slot, Hørve

* Frederiksminde, Præstø

* Kadeau, Aakirkeby

Kilder: Blandt andre Bent Christensen, der siden 1978 har udgivet Den Danske Spiseguide, og Morten Vilsbæk, formand for Danske Madanmeldere.

Herunder kan du høre stjernekokken Rasmus Kofoed fra Geranium kommentere på sidste års Michelin-guide: