Samfund

Flere singler end nogensinde før: Her er forklaringen

Rekordmange danskere lever en singletilværelse. Vi leder efter kvalitet, lyder en del af forklaringen.

1,6 millioner.

Så mange danskere lever i dag som singler, viser nye tal fra Danmarks Statistisk. Det svarer til 37 procent af den voksne befolkning – og er flere end nogensinde før.

Ifølge Pia Bach Damsgaard, forfatter og stifter af Singlespot, der er et livsstilsmagasin for singler, findes der to grupper af singler  i Danmark.

- Den ene gruppe er dem, der rigtig gerne vil have en kæreste og ser det som deres mål i livet. Den anden gruppe er dem, som egentlig har det fint nok med at være single, siger hun til TV 2.

Især den sidste gruppe vokser i øjeblikket, vurderer Pia Bach Damsgaard.

- De ser en kæreste som glasuren på deres livs kage. En kage, som de måske godt kan spise og nyde uden glasur. De vil gerne have glasur, men så skal det være en glasur, der smager rigtig godt. En kvalitetsglasur, forklarer hun.

Uddannelse og lavkonjunktur

På Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, SFI, mener seniorforsker Mogens Nygaard Christoffersen, at noget andet stikker under det rekordhøje antal singler.

Og især de 20 til 30-årige venter med at slå sig ned.

- Det gør de fordi, der i øjeblikket er en økonomisk lavkonjunktur, forklarer seniorforskeren til TV 2.

Men det er ikke den eneste grund.

- Det er også fordi, der er nogle generelle tendenser i samfundsudviklingen, som gør, at de unge skal have mere og mere uddannelse for at kunne skifte familie, siger Morgens Nygaard Christoffersen.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at det især er kvinder, der lever en singletilværelse uden en partner.