Samfund

Politiet advarer mod falske ferieboliger på nettet

Arkivfoto. Kristoffer Juel Poulsen / Til BT / BM / Scanpix

I den seneste tid har flere danskere anmeldt falske udlejere af ferieboliger. Nu advarer politiet andre mod at gå i fælden.

Dansk Airbnb-udlejere har oplevet problemer, når de udlejer deres lejlighed til fremmede over nettet, men du skal som lejer også tage dig i agt. Feriedrømmen kan nemlig hurtigt blive til et mareridt, lyder advarslen torsdag fra Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

For nylig blev en dansker franarret næsten 19.000 danske kroner. Han troede, at han var ved at leje en lejlighed gennem udlejningstjenesten Airbnb, men blev undervejs sendt videre til en anden mail, hvor han også fik oplyst en udenlandsk konto, som pengene for lejligheden skulle sættes ind.

Penge han desværre må kigge langt efter, da politiet ikke har mulighed for at efterforske sagen uden for Danmarks grænser.

Advarslen kommer mindre end en uge efter, at Københavns Politi ligeledes gjorde opmærksom på de mange fup-annoncer, og nu følger Midt- og Vestsjællands Politi trop, så lignende tilfælde kan undgås i fremtiden.

- Vi vil gerne give nogle gode råd, så man ikke bruger sine feriepenge på bedragere, skriver de i en pressemeddelelse.

Undgå at blive snydt

Dine alarmklokker skal gerne begynde at ringe, hvis du bliver ledt ud af ’hoved’-hjemmesiden, der bliver kommunikeret fra privat mail eller telenummer, eller hvis du bliver bedt om at overføre penge via en bankoverførsel.

Politiet håber på den måde at forebygge, så lignende tilfælde kan undgås i fremtiden. Tager man sine forholdsregler, skal man ikke lade sig skræmme af ferielejligheder på nettet.

- På den måde kan man sikre, at pengene bruges på ferie og ikke på at glæde bedragere, skriver Midt- og Vestsjællands Politi.