Samfund

Menneskehandel: Mindst 19 børn er kommet til Danmark siden 2009

Myndighederne kender kun lidt til de kyniske bagmænd, der handler med udenlandske børn. 

Kyniske menneskehandlere udnytter børn i Danmark til prostitution og lommetyveri.

Nye tal fra Center mod Menneskehandel under Socialstyrelsen viser, at man siden 2009 har registreret 19 mindreårige, der er handlet til Danmark. Sidste år fandt man fem drenge og en pige og i 2014 en dreng på 12 år.

Ni handlede børn er blevet udnyttet til kriminalitet, tre tvunget til at gøre rent eller arbejde i restaurant, og syv blev tvunget til at sælge sex.

Det skriver metroXpress.

- Handlede børn er, i forhold til de voksne, nemmere at lokke og bedrage. Nogle er sårbare og har måske også været gadebørn i hjemlandet. De kan også være loyale og afhængige af deres udnytter og er derfor svære at få til at fortælle, hvad de har været udsat for, siger konsulent Hanne Mainz fra Center for Menneskehandel til metroXpress.

Bagmændene kender man kun lidt til, ud over at et dansk par blev dømt for at handle en 17-årig pige fra Slovakiet til prostitution. 

Flest kommer fra Nigeria, Rumænien og Marokko. Center mod Menneskehandel støder på børnene efter henvendelser fra især Røde Kors' asylafdeling og politiet.

- Flere har rejst alene i mange lande, ofte over længere tid, og det kan være et tegn på, at der kan være noget galt. Det er ikke ret mange udsatte, fattige 15-17-årige, der har penge til at rejse fra land til land, siger hun til metroXpress.

Når de handlede børn er fundet, forbereder man en hjemsendelse ofte i samarbejde med en social organisation i hjemlandet.