Samfund

Facebook raser mod politiker: - ALDRIG ok at give børn en ørefigen

En artikel om børneopdragelse har ført massevis af kommentarer med sig på TV 2s Facebookside.

Hør Marie Krarup uddybe sine holdninger på TV 2 NEWS klokken 17.15 og i livechatten på tv2.dk umiddelbart efter, hvor hun svarer på spørgsmål fra læserne. 

en artikel på tv2.dk fra tirsdag morgen citeres folketingspolitikeren Marie Krarup (DF) for en udtalelse i Radio24syv, hvor hun deltog i en debat om at skælde børn ud.

Politikeren er uenig med førende eksperter i, at det er til skade for børn at skælde dem ud, men at man som forældre og dermed autoritet i deres børns liv, tværtimod har pligt til det for at retlede dem.

Det er dog ikke den holdning, der har fået massevis af læsere til tasterne på Facebook. Det er til gengæld en udtalelse om, at hun ikke kan se noget problem i, at man som forældre giver sit barn ”en lille ørefigen eller et lille rap over fingrene”, hvis barnet er gået for langt over grænsen og skal vide, at det er forkert.  

”Virkelighedsfjernt” og ”stenalderagtigt”

Den udtalelse affødte især kommentarer fra læsere, der tager afstand fra politikeren. Flere var således meget kontante i deres udmeldinger på det sociale medie -  også selvom Marie Krarup i interviewet uddybede udtalelsen med, at hun ”på ingen måde går ind for børnemishandling”.

Politikerens holdning bliver blandt andet kaldt ”ækel”, ”middelalderagtig” og ”virkelighedsfjern”. Herunder blot nogle få af de over 300 overvejende kritiske kommentarer på Facebook:

- Kun forældre med de manglende redskaber til at opdrage deres barn, vælger at slå!!, skriver Asger Thorulf.

- Det er ALDRIG i orden at slå et barn...!!! Og det kan ikke diskuteres!!!, skriver Dorthe Mortensen.

Det er ALDRIG i orden at slå et barn...!!! Og det kan ikke diskuteres!!!

Dorthe Mortensen, bruger er på Facebook

- Mennesker, der slår andre i forbindelse med en diskussion eller et skænderi, bruger fysisk magt som respons på intellektuel afmagt. Man slår, når man er for dum til at forklare sig ud af noget, lyder ordene fra Niels Mikkelsen.

- Vold mod børn er et tegn på svaghed. Ikke alene skaber man frygt, men man lære også barnet at bruge vold som en løsning, fremfor ord! Med sådan et forfærdeligt synspunkt, så burde hun slet ikke være politiker!, skriver Christina Andersen.

Enkelte støtter op

Selvom udtalelsen altså overvejende har vakt harme, er der dog også dem, der viser forståelse for politikerens udtalelser.

- Om det er rimeligt at anvende en ørefigen eller et dask bagi afhænger fuldstændig af situationen. En ørefigen har da intet med vold eller at lammetæve barnet at gøre. Jeg er enig i, at man ikke bare skal slå (det tror jeg for øvrigt heller ikke, Marie Krarup mener), men tingene kan komme derud, hvor det ikke hjælper med en mange gange gentaget verbal irettesættelse, skriver Kresten Rasmussen.

Enkelte andre mener også, at ingen nogensinde har taget skade af en lille opdragende endefuld. Dorthe Samson kommenterer ikke på ørefigener og rap over nallerne – hun mener til gengæld også, at det er helt uundgåeligt ikke at skælde ud som del af opdragelsen.  

- Børn skal som udgangspunkt opdrages til at vide det er lige så ok at vise negative følelser, som positive. Ingen kommer helt igennem et liv uden skæld ud, skriver Dorte Samson blandt andet.

Læs flere kommentarer i Facebook-opslaget her: