Samfund

Taxachauffører i protest: Vi vil blokere hele byen, hvis…

Op mod 300 taxachauffører vil blokere central plads i København - men blokaden kan sprede sig til andre steder, lyder det.

Det er ikke kun trafikken på Kongens Nytorv i København, som op mod 300 taxachauffører vil blokere i protest mod Uber lørdag aften.

Det kan også ramme andre dele af København, lyder det fra Nadim Rasool, der er initiativtageren bag protesten mod det, som taxachaufførerne kalder Ubers piratkørsel, i aften klokken 21.

- Vi mødes på Kongens Nytorv, og hvad der skal ske derefter, det holder jeg lige for mig selv, siger han til TV 2.

Vi har hørt, at I også kunne finde på at blokere Gothersgade, hvis Uber-chauffører samler kunder op på det sted i aften?

- Det er rigtigt. Hvis det bliver nødvendigt at blokere Gothersgade, så gør vi det. Hvis de samler kunder op, mens vi protesterer, så vil vi blokere Gothersgade. Så vil vi blokere hele byen, lyder det fra Nadim Rasool, der dog understreger, at der er tale om en stille og rolig protest over, at myndighederne ikke griber ind.

Samtidig finder protesten sted på en lørdag aften for ikke at genere dem, der skal på arbejde eller i skole.

- Eller de syge patienter. Vi har jo flere former af den slags kørsel, som Uber ikke har. Derfor prøver vi at tage hensyn til dem ved at gøre det i dag. Vi vil ikke ramme vores faste kunder ved det her, men nu kan det være nok. Vi arbejder og betaler skat – det gør de ikke. Det kan ikke være rigtigt, siger han.

Det skal ikke løses med vold

Mens det blandt andet i Frankrig har ført til voldelige sammenstød mellem taxichauffører og Uber-chaufører, understreger Søren H. Nicolaisen, der er initiativtageren bag brancheforeningen Taxiførere i Danmark (TiD), at de gerne vil løse konflikten via dialog:

- Det skal ikke løses med vold, men vi er altså ved at have chauffører, der mister deres arbejde, fordi der kører de her ulovlige taxaer rundt. Vi vil meget gerne se mere handling fra politiets side.

Dansk Taxi, der er et landsdækkende netværk for alle aktører i taxabranchen, opfordrer ligeledes til, at lørdagens blokade sker ”inden for lovens rammer, i en ordentlig tone og uden at genere ansvarlige politikere og myndigheder, borgere eller de chauffører, der kører pirattaxi for den sags skyld, oplyser Dansk Taxi i en pressemeddelelse.