Taxa-strid: Vrede chauffører blokerer trafik

Konflikten mellem chauffører fra Uber og taxabranchen bliver yderligere skærpet i disse timer, hvor københavnske chauffører blokerer trafikken.

Striden mellem den kontroversielle taxa-tjeneste Uber og den etablerede taxabranche blev yderligere skærpet lørdag aften, da københavnske taxachauffører fra 21-tiden blokerede trafikken på Kgs. Nytorv.

Hundreder af taxachuaffører steg ud af bilerne, holdt hornet i bund og blokerede for andre bilister og busserne på Kgs. Nytorv, fortæller TV 2's Lisbeth Davidsen lørdag aften fra Kgs. Nytorv - hvor også en enkelt Uber-chauffør mødte de vrede københavnske taxachauffører.

- Der er jo for at vi skal være lige for loven. Ă…benbart hersker der ikke nogen lovgivning for Uber, og de kan fĂĄ lov at køre rundt, som det passer dem. Vi har ikke noget mod Uber-chaufførerne, men vi har noget imod at myndighederne ikke griber ind og ligestiller os, siger en af de københavnske taxachauffører, Suhail Nazir Butt, til TV 2.

Han afviste, at taxachaufførernes aktion chikanerer andre trafikanter.

- Vi har valgt et tidspunkt, der generer færrest muligst mindst, siger Suhail Nazir Butt til TV 2.

En Uber-chauffør, Nikolaj Jørgensen, var mødt frem for at overvære aktionen, og han afviser, at taxachaufførerne har grund til at aktionere mod Uber.

- Det er reglerne og ikke Uber og Uber Danmark, chaufførerne skal lade det gå ud over. Den her aktion er ikke noget, de får sympati ud af, siger Nikokal Jørgensen til TV 2.

Han mener tværtimod, at reglerne diskriminerer til fordel for den etablerede taxabranche.

- Vi kan ikke gå ud og købe afgiftsfri biler, og vi har ikke skatteyderbetalte holdepladser. Vi er underlagt konkurrenceforvridining fra taxseslskabernes monopol. Taxabranchen har et meget bedre produkt end os, som de bare skal markedsføre ordentligt, siger Nikolaj Jørgensen.

- Vi kan ikke markedsføre os selv på løgne. Vi er en del af det danske samfund, vi betaler skat, og vi holder os indenfor lovens rammer, siger Suhail Nazir Butt.

Nikolaj Jørgensen fortæller til TV 2, at han personligt har mærket vreden.

- Jeg har fået mine dæk skåret op, og jeg har fået trusler, siger Nikolaj Jørgensen.

Senere lørdag aften fortsatte aktionen med, at taxachaufførerne kørte rundt i København med hornet i bund for at markere deres vrede inden aktionen sluttede på Kgs. Nytorv.