Samfund

Yahya Hassan er ikke alene: De skred også fra interviews

Yahya Hassan er langt fra den første, der har valgt at forlade et TV 2-interview, før det reelt var slut.

Da Yahya Hassan tirsdag aften valgte at afbryde et liveinterview på TV 2 News, blev han endnu én i rækken af interview-personer, der forlader et interview i utide. Se klippet med digteren herover. 

Digteren og samfundsdebattøren er langt fra den første til at vælge et dramatisk exit. 

5. juni 2015 havde TV 2 News-vært Allan Silberbrandt en gæst live igennem til studiet fra Aarhus.

Det var salafisten Adnan Avdic, der skulle kommentere på, at Hizb ut-Tahrir og andre muslimske grupper i Danmark havde opfordret muslimer til ikke at stemme ved folketingsvalget, der blev afholdt kort efter Grundlovsdag. 

"I helvede med Grundloven"

Adnan Avdic var lodret uenig i den præmis, Allan Silberbrandt lagde for det næsten 10 minutter lange interview på live-tv. Og det udartede sig næsten mere til en diskussion.

Da interviewet skulle til at afrundes, valgte Adnan Avdic at gøre det med ordene "i helvede med Grundloven, i helvede med Grundloven", hvorefter han begyndte at tage sin mikrofon af, inden kameraet havde klippet væk fra ham.

Se klippet med ham herunder:

Dansk landstræner udvandrede

Også den forhenværende landstræner for det danske fodboldlandshold, Morten Olsen, er skredet fra et interview med TV 2. Olsen valgte endda at udvandre inden, interviewet overhovedet var begyndt.

Den daværende landstræner skulle i 2007 medvirke i et interview i TV 2-magasint 2KO. Da han forud for interviewet hørte hvilke spørgsmål, han ville blive stillet, valgte han at gå sin vej. Inden interviewet overhovedet kom i gang. 

Det var et spørgsmål om Morten Olsens fremtid som dansk landstræner, der fik ham til at forlade det planlagte interview. Se det herunder: