Samfund

Seks-årige Melina fandt meteorit i skolegården: - Jeg troede, det var en sten

Seks-årige Melina fandt mandag en meteorit på 65 gram lige uden for sin storebrors klasseværelse på Skovvangsskolen i Glostrup.

Seks-årige Melina Hybel Jensen gik i skole mandag, som hun har gjort det siden hun begyndte i 0.D på Skovvangsskolen i Glostrup.

Men skoledagen skulle hurtigt vise sig at blive lidt mere interessant, end den unge pige havde forestillet sig.

For pludselig fandt hun en genstand, som fangede hendes opmærksomhed. Ikke mindst fordi hendes mor, Marie Louise, havde bedt hende om at holde et særligt vågent øje med usædvanlige sten.

- Jeg fandt den lige ved siden af min storebrors klasse, siger Melina Hybel Jensen til TV 2 Lorry.

Lavede sin egen test

Selvom hun samlede den lille sorte sten op, så troede hun i første omgang, at der blot var tale om netop det – en sten.

- Jeg tænkte, at det var en sten, som var sort og hvid.

Melina Hybel Jensen valgte dog alligevel at vise den til sine venner og senere til sin familie.

De valgte hurtigt at rette henvendelse til Henning Haack fra Naturhistorisk Museum, og han kunne bekræfte det, som familien og Melina havde håbet; nemlig at der var tale om en vaskeægte meteorit.

Mistanken hos familien pegede dog allerede i den retning, da de allerede havde lavet en lille forundersøgelse, der viste, at stumpen var magnetisk – et særligt kendetegn, der adskiller meteoritter fra almindelige sten.

Henning Haack har over for TV 2 bekræftet, at der ikke hersker tvivl om, at der er tale om en meteorit. Den vejer 65 gram og er dermed 15 gram tungere end den stump, der blev fundet i Ejby lørdag.  

Tirsdag aften fortæller Henning Haack, at endnu en meteorit er blevet fundet. Denne gang omkring Vanløse, og der skulle være tale om en meteorit på omkring 60 gram.