Samfund

Ragnvald: Jeg har stukket hånden i en hvepserede

21.000 delinger har Richard Ragnvalds kontroversielle opslag haft siden søndag. Nu fik brugerne mulighed for at stille spørgsmål til hovedpersonen.

183 spørgsmål nåede på 20 minutter at strømme ind til Richard Ragnvald, da han deltog i programmet "Efter 19" på TV 2.

Jeg sammenligner ikke, men hvis man kan lave et indsamlingsshow for verdens lidende, så kan man også om vores egne.

Richard Ragnvald

Her skulle Richard Ragnvald svare på spørgsmål fra brugerne omkring hans udmelding om, at det er helt forkert at bruge penge på indsamlinger til fattige i den tredje verden frem for at indsamle til hjemløse i Danmark. 

- Jeg sidder ikke bare derhjemme og holder kæft. Jeg er godt klar over, at jeg har stukket hånden i en hvepserede, men jeg har en bred ryg, så jeg kan sagtens klare det, siger Richard Ragnvald til de mange kritiske kommentarerer, som hans opslag har modtaget. 

Ikke mit ansvar 

Flere af brugernes kritik lød på, hvorfor Richard Ragnvald ikke selv har valgt at starte en indsamling til de hjemløse. Til det svarede Ragnvald flere gange, at han ikke mente at ansvaret lå hos ham. 

- Jeg kunne godt lave noget for de hjemløse, men det ville ikke rigtig batte noget. Det skal være ligesom showet, der kørte for verdens fattige i weekenden på DR1. Altså fire timer langt, og så skal der indsamles mange millioner. Initiativet skal ligge hos organisationer som DR og TV2.

- Jeg sammenligner ikke, men hvis man kan lave et indsamlingsshow for verdens lidende, så skal man også om vores egne, siger Richard Ragnvald. 

Ifølge Richard Ragnvald skal hans opslag ses som en opfordring til tv-stationerne om at prioritere de hjemløse i et indsamlingsshow. Men han erkender samtidig, at også politikerne skal råbes op, for at der sker en forskel.

- Opslaget skal bruges som opråb til politikerne, for det er jo i sidste ende dem, som vi skal henvende os til, siger Richard Ragnvald.

TV2 Lorry kørte i slutningen af januar en kampagne, hvor de samlede ind til de hjemløse. Her blev der på en uge samlet omkring en halv million ind.

Du kan se hele indslaget med Richard Ragnvald i videoen herunder.