Svigtede søstre overvældet af sympati: - Det betyder alt

Søstrene fra dokumentaren 'Anbragt i helvede' modtager overvældende mange sympatitilkendegivelser.

Nanna Hansen og Sapran Hassna har de seneste dage fortalt om de grove overgreb, de og deres søstre blev udsat for at deres plejefar. Det har været hårdt og stressende, men søstrene står alligevel frem for at stille Slagelse Kommune til ansvar for, at den ifølge søstrene sad flere underretninger overhørig og lod pigerne blive i familien.

Historien har vakt mange følelser både på Christiansborg og ude i de danske stuer.

Fakta anbragt i helvede

Da Nanna og Sapran var helt små, slog deres far deres mor ihjel. Søstrene blev derfor overladt til de danske myndigheder, der anbringer dem i pleje i Skælskør. Nu står søstrene for første gang frem og fortæller om deres tid hos plejefaren - en tid, der var fyldt med vold og seksuelt misbrug. 

TV 2 Dokumentar rejser med pigerne tilbage til barndommen, og det viser sig, at myndighederne har overhørt adskillige advarsler om forholdene i plejefamilien, og derfor ikke fik stoppet overgrebene mod pigerne. Sendes på TV 2 2. februar kl. 20.50.

Nanna Hansen var tirsdag aften gæst i 'Efter 19' på TV 2, hvor hun svarede på spørgsmål fra seerne. Og rigtig mange benyttede lejligheden til at vise deres medfølelse og bakke søstrene op.

- Pas på jer selv og hinanden.. Al kærlighed til jer, skriver Heidi Nielsen.

- Jeg synes, I er rigtig seje, skriver Lene Lyd.

- Jeg vil ønske, der var noget, jeg kunne gøre, for at I får lidt retfærdighed for de forbrydelser, der er begået mod jer. Jeg er for rystet til at spille et spørgsmål, så sender kram og tanker til jer i stedet, skriver Irene Justenborg.

- Det betyder alt

Og de mange varme tanker berører søstrene dybt.

- Det betyder alt. Det er jeg meget taknemmelig for, siger Nanna Hansen.

- Det er rigtig overvældende, og jeg er simpelthen så taknemmelig for, at andre mennesker har taget så godt imod os. Også fordi det er rigtig svært. Det har været nogle rigtig stressende dage, og der er sket meget, så jeg er rigtig glad for, at Danmarks befolkning har taget så godt imod mig og mine søstre, og at vores historie har så meget sympati, siger hun.

Grænseoverskridende at fortælle historie

Plejefaderen blev i 2008 idømt fem års fængsel. Han skulle desuden betale 60.000 i erstatning til Nanna Hansen, 10.000 til Sapran Hassna og 50.000 til deres lillesøster, som ønsker at være anonym.

Søstrene mener dog, at Slagelse Kommune har et ansvar i sagen, da de trods flere underretninger om mistanke om vold og seksuelt misbrug lod pigerne blive i plejefamilien i seks år. Derfor har søstrene sagsøgt kommunen.

Nanna Hansen fortæller, at det er meget svært at stå frem og fortælle historien.

- Jeg føler mig meget blottet, og det er meget grænseoverskridende. Men jeg synes, at det er en rigtig vigtig historie, og jeg vil gerne være med til at gøre en forskel for andre børn og unge, siger hun.

Se hele 'Efter 19', hvor Nanna Hansen svarer på seernes spørgsmål herunder: