Overblik: Se hvor eleverne scorer højeste karakterer i din kommune

16x9

Et nyt digitalt værktøj gør det muligt for forældre, skoleledere og andre interessenter at sammenligne alle landets grundskoler.

Kort efter middag tirsdag lancerede Undervisningsministeriet et nyt digitalt værktøj, hvor forældre, skoleledere og andre interesserede kan sammenligne samtlige danske grundskoler. 

- FormĂĄlet er at skabe ĂĄbenhed om skolernes resultater pĂĄ en brugervenlig mĂĄde. Det er et udviklingsværktøj, der skal hjælpe skolerne til at opnĂĄ bedre resultater og klæde forældre, elever, lærere og ledere bedre pĂĄ til at tale sammen om udfordringerne, siger Ellen Trane Nørby. 

I alt syv parametre indgĂĄr i beskrivelserne af skolerne - heriblandt karaktergennemsnit og trivsel. Du kan selv gĂĄ pĂĄ opdagelse i Undervisningsministeriets digitale værktøj ved at klikke her. 

Med det nye værktøj kan forældre, elever, skoleledere og lærere bedre sammenligne og følge med i udviklingen på skolerne. Man kan blandt andet se, hvordan eleverne trives på skolen, og hvordan de klarer sig efter 9.-klasseprøverne.

Du kan pĂĄ nedenstĂĄende grafik danne dig et overblik over skolerne i din kommune og se, hvilken skole, der scorede højest ved 9. klassernes afgangsprøver i skoleĂĄret 2014/2015. 

Folkeskoler med højest og lavest karaktergennemsnit i landets 98 kommuner

Kilde: Undervisningsministeriet.  

Fakta om det nye digitale værktøj:

Med få klik kan elever og forældre, skoleledere, lærere og kommuner med det nye værktøj sammenligne skolerne ud fra data på syv parametre:

  • Elevfravær
  • Skolens karakterer
  • Skolens karakterer korrigeret for, hvad man kan forvente i forhold til skolens socioøkonomiske baggrund
  • Tal for, hvordan eleverne trives socialt sĂĄvel som fagligt, ro og orden
  • Elevernes uddannelsesstatus efter afslutningen af 9. klasse
  • Andelen af fag dækket af undervisere med linjefagskompetence eller tilsvarende
  • Oplysninger om elevsammensætningen pĂĄ skolerne

Kilde: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling