Samfund

'For tynd til at leve'-Karina tvangsindlagt: - Puha en lettelse

28-årige Karina fra 'For tynd til at leve' er blevet indlagt igen for at hjælpe hende med spiseforstyrrelsen anoreksi.

Du kan se et klip med Karina fra 'For tynd til at leve' over artiklen

For lidt over et år siden kom Karina Kristensens spisevaner i fokus hos mange danskere, der så dokumentaren 'For tynd til at leve' om livet med anoreksi. Siden da har hun haft store problemer - men nu er der godt nyt igen.

Da hun var mest syg, vejede hun kun 37 kilo og var i overhængende livsfare. I perioder holdt hun helt op med at spise og blev holdt i live af væske, men kom i bedring, efter hun blev indlagt på behandlingshjemmet Bakkely.

- Jeg tror på, at jeg kan komme helt ud af sygdommen. Den bedste hjælp, jeg har fået, er, at jeg er kommet på Bakkely, fortalte Karina, da hun chattede med TV 2-brugerne i november 2014. Siden skiftede hun navn fra Karina til Jacqueline.

Men et år senere blev hun flyttet fra Bakkely.

- Jeg føler mig maks presset. Jeg er så tæt på at give op, sagde hun efterfølgende til BT.

I den efterfølgende periode har det gået ned ad bakke for Jacqueline. Den gode nyhed er, at hun nu er blevet indlagt igen. Tvangsindlagt på Herning Sygehus, skriver TV Midtvest.

En stor lettelse

Og det giver optimisme hos den anoreksiramte mor.

- Denne gang lyder det til at jeg ikke bliver udskrevet før jeg når min målvægt. Det er skræmmende, men det skal til, for at jeg kunne komme af med anoreksiens helvede, skriver Jacqueline i en glad Facebook-opdatering.

- Nu ka jeg slappe af og hvile. Har sovet hele dagen. Er så træt, og nu får jeg hjælp til at kunne give mig selv lov til det. Puha en lettelse.

Til TV Midtvest vurderer Karinas bisidder, Dorte Nielsen, at indlæggelsen er en god beslutning, og at indlæggelsen sandsynligvis vil vare et halvt års tid.

Begyndte da hun var 11 år

Ifølge Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade er der i Danmark omkring 75.000 børn, unge og voksne, der lider af en spiseforstyrrelse.

For Jacqueline Kristensens vedkommende har anoreksien fulgt hende i størstedelen af hendes liv.

- Jeg blev syg, da jeg var omkring 11 år, hvor jeg begyndte at fokusere på, hvad det var, jeg indtog, og når jeg var sammen med andre, skar jeg ned på maden, fortalte hun i 'For tynd til at leve'.

- Siden jeg var 11 år, har jeg egentlig ikke haft en pause fra min spiseforstyrrelse, den har været der hele tiden. Den har fanget mig fra dag et. Den fylder alt i mit liv. Der er ikke plads til andet.

Fordi Jacqueline Kristensen er indlagt, går hun glip af en stor del af sin søn Olivers hverdag. Han bor med Jacquelines kæreste Per. Oliver, der er fire år gammel, har aldrig oplevet at have en rask mor.