Samfund

'Stetoskopmanden' afhørt af colombiansk politi

En 27-årig dansker med tilnavnet "stetoskopmanden" er blevet afhørt i Colombia.

Ifølge den colombianske tv-station Caracol TV er den 27-årige Michael Camilo Precht, der i danske medier også er kendt under navnet "stetoskopmanden", fredag blevet afhørt af det lokale politi.  

Ifølge reporter Carlos Cataño er Michael Camilo Precht fredag blevet bragt fra øen Tierra Bomba til byen Cartagena af politiet.

Tv-stationen fortæller, at Michael Camilo Precht er blevet taget med på politistationen for at blive afhørt, men at han fredag aften er løsladt igen. Det er endnu uvist, om Michael Camilo Precht er blevet anmeldt af nogen, eller om han er sigtet for nogen lovovertrædelser. 

Det oplyser tv-stationen til kriminalmagasinet Station 2, der stadig venter på flere oplysninger fra det lokale politi.

Vil ikke udtale sig til TV 2

Station 2 ville gerne have været i telefonisk kontakt med Michael Camilo Precht, men i en e-mail skriver han, at han ikke ønsker at udtale sig.

Det sker et døgn efter, at uddrag af Station 2's udsendelse "På sporet af stetoskopmanden" blev vist for 2,5 millioner colombianske seere.

Michael Camilo Precht er tidligere blevet dømt for 37 blufærdighedskrænkelser i Danmark og for at sende krænkende beskeder til flere kvinder i Norge. Derudover er han dømt for at udgive sig for at være læge og blufærdighedskrænke tre piger på Malta. 

Ifølge Caracol TV's reporter Carlos Cataño blev Michael Camilo Precht observeret på øen Tierra Bomba 15 minutters sejlads fra fastlandet. 

Colombiansk kvinde tilbudt falsk undersøgelse

Caracol TV har vist interesse for Michael Camilo Precht, fordi han er født i Colombia og fordi Station 2 i sidste uge dokumenterede, at han nu udgiver sig for at være læge i millionbyen Medellin. Det lykkedes Station 2 at finde frem til en colombiansk kvinde i Medellin der fortalte, at hun også var blevet tilbudt en falsk lægeundersøgelse af Michael Camilo Precht.

Men hun faldt over advarslerne på nettet, og mødtes derfor aldrig mødtes med ham. 

Anklagemyndigheden i Østjyllands Politi kan ikke finde frem til Michael Camilo Precht. De leder ellers efter ham, fordi de skal forkynde en ny tiltale om dokumentfalsk, og det er nødvendigt for at han kan blive indkaldt til et møde i retten.

- Vi mangler at forkynde en stævning for ham, om at han skal møde i retten, fortalte Torben Thygesen, advokaturchef ved anklagemyndigheden i Østjyllands Politikreds til dagbladet Holstrbro Struer i forgårs. 

Artiklen er opdateret 00.03 med nye oplysninger. I en tidligere version fremgik det, at Michael Camilo Prech var blevet anholdt.