Samfund

Rotter havde ædt gulvet op: - Sæt dem på tilstandsrapporten

En forsikring er ikke altid nok, hvis man vil undgå ekstraregning for rotter.

Der kan vise sig en betydelig ekstraregning, hvis man overtager et hus, hvor kloakerne er hærget af rotter.

I værste tilfælde må man rive huset ned og bygge nyt, som Sebrina Maro i videoen ovenfor har været nødt til.

Derfor foreslår både skadedyrsrådgivere og brancheforeninger nu, at et rotte-tjek kommer på tilstandsrapporten. Det skriver TV 2 Lorry.

- Jeg foreslår, at vi laver den samme regel, som der er i Tyskland: At der minimum hvert tyvende år skal laves en tv-inspektion af kloaknettet - og ellers ved hver hushandel, siger formanden for Danske Kloakmestre, Henning Lübcke, til TV 2 Lorry

Underligt at det ikke er på rapporten

Og han bakkes op af skadedyrsrådgiver, Peter Weile, Weile Skadedyr.

- Vi skulle lave en ordning, som gjorde, at hver gang man solgte et hus, skulle der laves en tv-inspektion, og så skulle det være en del af tilstandsrapporten, når man sælger huset, siger Peter Weile til TV 2 Lorry.

Han mener, at det nærmere er ulogisk, at det endnu ikke er på tilstandspapporten.

- Det er jo lidt tankekkende, at man laver en tilstandsrapport, hvor man undersøger alt mellem himmel og jord, men kloaksystemet er ikke omfattet af tilstandsrapporten. Det burde det være.

Op mod 7000 kroner er for dyrt

Modstanderne af idéen mener til gengæld, at den ekstraregning, som sælger vil stå med, er for høj.

Således vil Parcelhusejernes Landsforening på netop den baggrund ikke bakke op om forslaget, da man her synes, at merprisen på 4-7000 kroner er for høj, og Vibeke Henriqes Johansson, der er advokat i brancheorganisationen Forsikring og Pension mener ikke, det et i de handlenes interesse.

- Vi mener, det hverken er i sælgers eller købers interesse. Det vil være en merudgift på ret mange penge, og som det er i dag, så er køber godt dækket ind på forsikringen, siger Vibeke Henriques Johansson.

En enkelt rotte kan bære rundt på op mod 55 sygdomme, der kan smitte videre til mennesker - og i grafikken herunder kan du se eksempler på, hvilke smittefarer rotten bærer rundt på ved at klikke på de røde prikker.