Samfund

Politiet efterlyser: Har du set denne bavian?

Blåvand Zoo savner en bavian, der har været væk siden fredag. Politiet advarer borgerne mod at forsøge at fange dyret.

En bavian er på tourne i området omkring Blåvand ved Esbjerg. Den har været på fri fod siden fredag, hvor den stak af fra Blåvand Zoo. 

Syd- og Sønderjyllands Politi fik fredag meldingen om, at der var set noget så usædvanligt som en bavian i Blåvand. Og pludselig dukkede aben også op på Facebook, idet folk fra området havde foreviget den. 

- Vi har haft kontakt til Blåvand Zoo. Og det er korrekt, at de har manglet sådan en siden i går, fortæller vagtchef Ole Aamann fra Syd- og Sønderjyllands Politi. 

Kan blive aggressiv

Personalet fra den lille zoologiske have er selv taget ud for at lede efter bavianen, og der er desuden sendt en skytte ud efter den. 

Politiet advarer folk mod at nærme sig bavianen eller at forsøge at fange den. Man skal i stedet ringe til politiet, der så vil guide zoo-personalet ud for at fange dyret. 

- Umiddelbart er den ikke farlig, siger de, men bliver den trængt op i en krog og føler sig presset, så kan den blive aggressiv, siger vagtchefen. 

Bavianen er sidst set omkring en kilometer fra Blåvand. Men historien om dens udflugt er nået vidt omkring. Politiet i Esbjerg har fået pressehenvendelser helt fra Norge og Sverige. 

Det udfordrede News-værten Karen Helene Hjorths evne til at holde masken: