Samfund

Det Flyvende Spaghettimonster er kommet til Danmark

Kirken for Det Flyvende Spaghettimonster holdt lørdag stiftende generalforsamling i Odense.

Hvis ikke Det Flyvende Spaghettimoster står bag al liv på Jorden, hvorfor ligner DNA så pasta så meget?

Det er et af pastafarianismens - troen på Det Flyvende Spaghettimonster - mange svar på livet, og i dag holder den danske afdeling af trosretningen stiftende generalforsamling.

- Vi tager alle komponenterne fra de eksisterende religioner og så hælder dem igennem sien. Det, der skal ud, det er det, der ikke giver mening længere, siger Jakob Farian Krarup, der er talsmand for pastafarianerne.

Det Flyvende Spaghettimonster

FSM er stiftet i 2005 af Bobby Henderson, som et modtræk til kravet om undervisning i Intelligent Design i skolerne i Kansas.

FSM har - efter eget udsagn - gået sin sejrsgang over hele kloden. Senest er kirken blevet godkendt som trossamfund med vielsesbemyndigelse i New Zealand.

FSM er verdens eneste 100% evidensbaserede og dogmefri religion.

Kirkens hovedsæde er på internettet, venganza.org

Den rituelle hovedbeklædning, dørslaget, er blevet godkendt som religiøs hovedbeklædning, med ret til at bære det på f.eks. kørekortet i mange delstater i USA, Polen og New Zealand.

Kilde: fsmkirken.dk

En protest mod skolesystemet

Det er godt ti år siden, at religionen blev skabt af den dengang 24-årige Bobby Henderson. Han ville skabe debat i forbindelse med, at skolesystemet i Kansas besluttede at undervise i intelligent design (kreationisme) på lige fod med evolution.

Det er derimod Det Flyvende Spaghettimonster, som først skabte jorden, og sidenhen rodede med grundelementerne, for at verdens forskere skulle have noget at lave, skrev Bobby Henderson.

Siden er religionen blevet defineret tydeligere, og i stedet for 10 bud har man De Otte 'Jeg Ville Virkelig Gerne, At Du Undlod'. Bud nummer to lyder:

- Jeg Ville Virkelig Gerne, At Du Undlod At Bruge Min Eksistens Som Anledning Til At Undertrykke, Undertvinge, Straffe, Udrydde, Og/Eller, Du Ved, At Være Ond Ved Andre. Jeg Har Ikke Brug For Ofre Og Renhed Er For Drikkevand, Ikke Mennesker. (Oversat af Niels Valdemar Vinding i 'Monstre')

Bobby Henderson sendte et åbent brev til uddannelsesstyrelsen i Kansas og bad om, at man underviste i en alternativ videnskabelig teori. Det er nemlig hverken Gud eller evolutionen, der lægger grunden til alt liv på jorden.

Godkendt religion

Kirken har - helt uden deciderede mirakler - haft fart på siden stifelsen i 2005, og den er nu en godkendt religion i USA, New Zealand og Polen. Det er ligeledes muligt for pastafarierne at bære deres religiøse hovedbeklædning, dørslaget, på officielle dokumenter flere steder i verden.

I modsætning til andre religioner har kirken ikke en almægtig gud med uendelig magt. Det Flyvende Spaghettimonster har fejl og er desuden lidt for glad for rom.

- Vi er en fuldstændig dogmefri religion uden forbillede. Det Flyvende Spaghettimonster - nej vel? Han har ingen autoritet, for autoriteter har det problem, at i samme øjeblik, du har hægtet dig på, vil du tage derhen, hvor han leder dig, siger Jakob Farian Krarup.