Samfund

Lisbeth Zornig tiltalt for menneskesmugling

Anklagemyndigheden ved Sydsjælland- og Lolland Falsters politi har netop tiltalt syv personer for at have hjulpet flygtninge gennem Danmark.

Det fremgår af en pressemeddelse fra Sydsjælland- og Lolland Falsters Politi.

Den kendte forfatter og direktør Lisbeth Zornig bekræfter i en sms til TV 2, at hun og hendes mand er blandt de tiltalte i sagen.

- Jeg er tiltalt i dag sammen med min mand, skriver Lisbeth Zornig i en sms til TV 2.

- Det kommer ikke som nogen overraskelse for os. Men vi fortryder det ikke, siger Lisbeth Zornig til TV 2. Hun ønsker ikke at udtale sig yderligere i sagen før der er faldet dom.

Sydsjælland- og Lolland Falsters Politi oplyser, at der er i alt er rejst tiltale mod syv personer i fire sager.

- Sagerne har været en del fremme i pressen, også som følge af flere af de impliceredes offentliggørelse af deres handlinger på de sociale medier, hvorfor vi har valgt at melde ud, at vi nu har besluttet at rejse tiltale i i alt fire sager med syv sigtede personer, oplyser chefanklager Henriette Rosenborg Larsen.

Risikerer kun bøder

Lisbeth Zornig og de seks andre tiltalte risikerer dog ikke fængselsstraf, hvis de bliver dømt.

- Udgangspunktet for strafudmålingen i denne type sager er fængsel, men grundet sagernes særlige omstændigheder, har vi – koordineret med de lignende sager fra det jyske - besluttet under straffesagerne alene at nedlægge påstand om bødestraf, siger Henriette Rosenborg Larsen.

For 12 dage siden blev den første dansker dømt for at have fragtet flygtninge gennem Danmark i efteråret sidste år. En 41-årig østjysk mand blev ved retten i Randers idømt en bøde på 5.000 kroner. Men lovovertrædelsen kan give op til to års fængsel.