Samfund

Jæger fik ulv på sigtekornet, men valgte at filme "måske de bedste billeder" af ulve i Danmark

En jæger filmede lørdag de måske bedste optagelser af en ulv i den danske natur.

En jæger fik lørdag noget ganske særligt på sigtekornet ved Borris i Vestjylland.

Jan Mark måtte lægge sin riffel fra sig til fordel for et kamera, da en ulv dukkede op i terrænet. Det skriver TV 2 Østjylland

Jægeren sad i et jagttårn og observerede en flok krondyr gå gennem det åbne terræn foran ham. Han bemærkede, at de fem krondyr bevægede sig hurtigt og med åben mund - som om, der var noget efter dem.

- Jeg sidder helt stille i tårnet i to minutter, og så får jeg øje på den ud af øjenkrogen. Først tænker jeg, at det nok er en hund. Men det går hurtigt op for mig, at det er det ikke. Jeg tager mit videokamera, som jeg altid har med på jagt, og zoomer ind på dyret. Der er ingen tvivl. Det er en ulv, fortæller han til tv2oj.dk.

Bekræfter ulvens tilstedeværelse én gang for alle 

Og den er skam god nok, mener Thomas Secher Jensen, seniorforsker ved Naturhistorisk Museum i Aarhus, der har fulgt ulvens færden i Danmark de senere år meget nøje. 

- Jeg er 99,9 procent sikker. Det er en ulv. Der er ikke meget hundelignende over den, siger han til TV 2 Østjylland.

Han beskriver de nye videooptagelser som "fabelagtige" og ganske "enestående":

 - Det er måske de bedste billeder, vi har af ulven i Danmark. Det bekræfter os én gang for alle i, at ulven befinder sig i den del af landet, siger han.

19 fastboende ulve i Danmark

Ulven har været udryddet i Danmark siden 1813, men dukkede op igen i den danske natur i 2012.

I 2014 viste DNA-undersøgelser gennemført af forskere fra Aarhus Universitet, at der nu var mindst en ulv, der havde slået sig ned i Danmark. Siden har andre undersøgelser vist spor efter flere ulve.

Der er med sikkerhed registreret 19 forskellige ulve i Danmark.