Samfund

Cirkus Benneweis lukker efter 128 år

Cirkus Benneweis lukker efter 128 år og giver ikke forestillinger i 2016, skriver Frederiksborg Amts Avis.

En æra er slut.

Det gamle Cirkus Benneweis sætter sine forestillinger på pause efter 128 år, og hverken klovne, akrobater eller heste kommer i manegen i 2016, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Siden 1887 har Cirkus Benneweis ellers turneret uafbrudt hvert år med dyr og artister, men flere økonomisk hårde år sætter en stopper for en ny sæson.

Kan genopstå

Det hæderkronede gamle cirkus lukker i sin nuværende form, men kan genopstå i fornyet form i 2017, skriver avisen.

Diana Benneweis, som siden 1993 har været direktør for Cirkus Benneweis og gav tøjlerne videre til sine børn Nadia og Dawid Benneweis for et år siden, sætter ord på beslutningen:

- Vi var enige om, at hvis sæsonen 2015 ikke gav det nødvendige resultat og et overskud, så ville vi ikke turnere i 2016. Vi ville stoppe, mens legen var god, siger Diana Benneweis fra cirkusdynastiet til Frederiksborg Amts Avis.

Arbejder på nyt koncept

Cirkus Benneweis' vinterkvarter i Dronningmølle har været sat til salg siden efteråret 2015.

Nadia og Dawid Benneweis arbejder allerede nu på et nyt koncept, som tager afsæt i Benneweis' stolte cirkustraditioner, nostalgi og kvalitet, men udfordrer den gængse opfattelse af cirkus.

De mere præcise planer holdes indtil videre internt i familien.

Intet andet cirkus i verden har i den samme families eje turneret så længe som Cirkus Benneweis.

Starten i 1887 omfattede foruden Gottfried og Marie Binneweis, som familien hed dengang, også nogle geder, duer og høns.

Fra midten af 1900-tallet voksede Benneweis i både anseelse og størrelse til Nordens største cirkus under ledelse af Eli Benneweis med blandt andet løver, tigre og bjørne i manegen.