Forskere: Nyt stof kan behandle depression

Ny forskning fra forskere ved Maryland School of Medicine har ledt til opdagelsen af et lovende stof til behandling af depression.

Ny forskning fra forskere ved Maryland School of Medicine har ledt til opdagelsen af et lovende stof til behandling af depression.

Det nye stof, der indtil videre går under navnet Gaba-Nam, kan kurere depression hos forsøgsdyr på under 24 timer, og det har næsten ingen bivirkninger, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Samtidig repræsenterer Gaba-Nam en helt ny form for antidepressiv medicin, der potentielt kan være en stor forandring for de mange millioner mennesker, hvis liv bliver ødelagt af en depression.

- Vores resultater åbner for en helt ny klasse af potentiel antidepressiv medicin. Vi har beviserne for, at disse stoffer kan afhjælpe de meget ødelæggende symptomer på depression på mindre end en dag. Vi kunne ikke være mere begejstrede for vores resultater, og vi planlægger allerede nu forsøg på mennesker inden for et år, fortæller forskeren bag opdagelsen, professor Scott Thomson fra Maryland School of Medicine.

Psykiatriprofessor på Københavns Universitet og Psykiatrisk Center Glostrup Poul Videbech har læst studiet om Scott Thomsons opdagelse.

- Det fantastiske ved dette nye studie er, at det er en helt ny type medicin og at effekten sætter ind indenfor 24 timer, siger Poul Videbech til TV2.

- Det er fantastisk, fordi vi har mennesker med svære og farlige selvmordstanker. Her er det meget vigtigt at kunne hjælpe dem hurtigt. Og potentialet er enormt, fordi for cirka 40 procent af de depressive hjælper hverken terapi eller den type medicin, vi har tilgængelig i dag.