Samfund

Enlige mænd flytter i Danmarks største teltlejr

Fredag åbner Danmarks anden teltlejr. 41 enlige mænd flytter i først omgang ind i teltene, der står opført i Næstved.

En fodboldbane og en løbebane er i Næstved blevet omdannet til at teltplads. Fredag flytter de første asylansøgere ind i den nyopførte teltlejr i byen.

Teltlejren er Danmarks anden og hidtil største. Med 50 telte - med plads til otte personer i hver – kan lejren huse op mod 400 asylansøgere. Allerede i november flyttede asylansøgere ind i Danmarks første teltlejr i Thisted. 

41 asylansøgere flytter i første omgang ind i teltlejren i Næstved, og de er alle enlige mænd. Løbende vil flere enlige mænd flytte i teltene.

Får mad fra festivalkøkken

Langelands Kommune er operatør på teltlejren, der er opført med Beredskabsstyrelsens faciliteter.

Lejerens beboere får mad fra et festivalkøkken, som Beredskabsstyrelsen, der er ansvarlige for maden, har lejet til teltlejeren.

I forvejen bor 190 både mænd og kvinder i flere af Beredskabsstyrelsens lokaler i Næstved.

Teltlejr har været et stort logistisk arbejde

- Det er en stor teltlejr, men det er samme logistik og samme telte, vi sætter op, når vi er ude i resten af verden. Men det har været en udfordring at få teltlejren op at stå så hurtigt. Det er der ingen tvivl om, siger Martin Vang Nielsen, der er sektionschef ved Beredskabsstyrelsen Sjælland, til TV 2 og fortsætter:

- Der er en masse kabler, der skal trækkes, der er en masse platforme, som er dem, man går på mellem teltene, der skal lægges, og en masse logistik skal laves herind. Så der har været meget arbejde at lave.

I teltlejren mangler Beredskabsstyrelsen stadig at få styr på nogle småting såsom et tag på et skur og en pavillon til et opholdsrum, men sektionschefen forventer, at teltlejren står helt færdig om et par uger.

Venligboerne danner velkomstkomité

Selvom sneen for alvor falder i Næstved fredag formiddag, er flere fra netværket Venligboerne mødt op for at tage imod byens nye beboere.

Venligboernes eneste formål er at være venlig over for folk, der har et behov.

- Jeg havde helst set, at de ikke skulle bo i telte. Men de skal vide, at de er velkomne, siger Marina Paulsen fra Venligboerne.