Samfund

Arbejdsomme superstuderende udvises torsdag og fredag

To studerende fra såkaldte tredje-lande udvises trods flotte resultater, fordi de har været for flittige ved siden af studierne.

To udenlandske studerende står de næste dage til udvisning, fordi de tidligere har arbejdet for meget under deres studier. Begge har studeret i Danmark i årevis.

Den ene bor i Herning og mangler kun et år af sin ingeniøruddannelse. Det er superstudenten Marius Yobi fra Cameroun, der har raget det en 12-tal efter det andet til sig på studiet.  

Den anden er en nepalesisk studerende fra Odense, som skal udvises torsdag. Dermed når han ikke at forsvare sin hovedopgave, som skulle have sikret ham titlen cand. merc. i regnskab og finansiering fra Syddansk Universitet.

Begge studerende har tidligere arbejdet over de tilladte 15 timer om ugen. Endda ganske lidt for meget, og det mener blandt andre socialdemokraternes folketingsmedlem Mogens Jensen er for galt.

- Det kan simpelthen ikke passe, at en mand ikke kan få forlænget sin studieopholdstilladelse, fordi han i få uger har arbejdet halvanden time for meget. I øvrigt for at kunne betale for sin uddannelse og sit ophold her i landet - det er simpelthen ikke acceptabelt, siger han om Marius Yobis sag.

Udlændinge og Integrationsminister Inger Støjberg har i dag afvist at kommentere, hvad hun kalder "enkeltsager."

Begge studerende har iøvrigt klaget til Udlændingenævnet over udvisningerne, men altså uden held.

Se indslaget om de to udviste studerende i klippet over artiklen.