Samfund

Studerende med 3-årig søn udvist kort før afsluttende eksamen

En nepalesisk studerende risikerer at spilde otte års studier i Danmark, fordi han står til udvisning få uger før han skal forsvare sin master i Økonomi på Syddansk Universitet (SDU) i Odense.

Den 28-årige Shalik Ram Bhattarai skal forlade Danmark senest på torsdag med kone og barn, blot få dage efter han afleverede sin Master mandag - og umiddelbart før han skulle forsvare den i slutningen af februar.

Hans advokat Niels Henrik Christensen har i dag anket afgørelsen til Udlændingenævnet i håb om, at familien i det mindste får lov at blive i Danmark mens klagen bliver behandlet.

Arbejdede for meget

Shalik Ram Bhattarais brøde er, at han for to år siden arbejdede for meget ved siden af sine studier. Ifølge reglerne må udenlandske studerende kun arbejde 15 timer om ugen – en regel som Shalik Ram uforvarende overtrådte i sit studenterjob som køkkenmedhjælper.

- Jeg synes jeg måske skulle have en chance til. Jeg betalte en bøde, og så tænkte jeg, at Udlændingestyrelsen ville give mig en chance til. Og så skulle jeg ikke gentage det, har Shalik Ram Bhattarai fortalt TV2 Fyn.

Men hans brøde var ikke glemt. For en måned siden fik han brev fra Udlændingestyrelsen, at hans opholdstilladelse var inddraget, og at han skulle forlade landet.

Ud af Danmark med kone og barn

Også Shaliks kone Rita Ram, der har boet i Danmark i fem år, og deres tre-årige søn Sean, der er født her i landet, skal forlade Danmark.

- Jeg synes det er trist, at de skal ødelægge min uddannelse og min fremtid. Men det er noget de bestemmer. Jeg kan ikke gøre noget, siger Shalik Ram Bhattarai til TV2 Fyn.

Hans uddannelse i erhvervsøkonomi på SDU har kostet ham omkring 400.000 kroner.

Flere lignende sager

Den 28-årige nepalesers historie minder på mange måder om den 30-årige Marius Youbi fra Cameroun, som tv2.dk tidligere har skrevet flere artikler om (se links i boksen til venstre for denne artikel).

Marius Youbi læste til ingeniør i Aarhus, indtil han fik inddraget sin opholdstilladelse, fordi han også arbejdede mere end de tilladte 15 timer om ugen i et studiejob.

Netop i dag har der været en demonstration i Aarhus i protest imod beslutningen om, at Marius Youbis udvisning.