Samfund

Bilka i kæmpe shitstorm: Vi boykotter jer

En debat mellem den 17-årige gymnasieelev Mohamad Al Jawerheri fra Næstved og flere medlemmer af Facebookgruppen ’JA TIL FRIHED – NEJ TIL ISLAM’, har ført til, at Mohammed er blevet præsenteret for en opsigelseskontrakt af chefen for Mohamads tidligere arbejdsplads Bilka.

Nyheden om at Mohamad mistede jobbet i Bilka på baggrund af sin færden på internettet, har skabt en sand shitstorm rettet mod Bilka Næstveds Facebook-side.

Her er der strømmet hundredevis af kommentarer ind i løbet af tirsdagen. Langt de flest er af negativ karakter set fra Bilkas synspunkt.

- Hvis jeg kunne give nul stjerner, havde jeg gjort det. Bilka? Bilka? Da jeg først læste, at det var Bilka, var jeg chokeret. Jeg kan ikke tro det. Bilka har altid været kendt for mangfoldighed, åbenhed og tolerance. Denne sag er ikke i orden, og jeg boykotter Dansk Supermarked og opfordrer alle til det samme indtil Mohamad Al Jawerheri får sin ret, skriver Ahmad Hammoud.

Han bakkes op af Tom Gislev. 

- Kære Bilka, jeg kan ikke forsvare at støtte en virksomhed, der behandler sine ansatte sådan som I har behandlet jeres kasseassistent Mohamad Al Jawerheri. Jeg forventer, at det får konsekvenser for de pågældende ledere, der da må have handlet imod Bilkas værdier i den pågældende sag, skriver Tom Gislev.

Føj!

- Føj siger jeg bare. Man kan da ikke fyre en medarbejder på den måde. Meget dårlig ledelse, skriver Elna Schrøder.

Mitchel Nebelong opfordrer til, at man handler ind til nytår andetsteds.

- Føj hvor er det en væmmelig måde at drive forretning på. Håber alle vil gøre deres nytårs køb andre steder og også alle andre køb i fremtiden, skriver Mitchel Nebelong.

De fire beskeder er bare et udpluk af de beskeder, der strømmer ind på Bilka i Næstveds Facebookside i skrivende stund. 

Ingen kommentar fra Bilka i Næstved

På Bilka Næstveds Facebookside kan man samtidig give karakterer på en skala fra 1-5, der indikerer, hvad man synes om forretningen. Og her er der et overvejende antal, der giver et ettal oven på historien om Mohamad.

TV 2 har været i kontakt med Bilka i Næstved. De ønsker ikke at bidrage med en kommentar.

Se den Facebooktråd, der endte med at Mohamad mistede jobbet i Bilka her:

T2Toolbox embed