Samfund

Bilka: Hvis det er som Mohamad siger, har vi begået en fejl

En 17-årig gymnasieelev fra Næstved mistede sit job i Bilka, efter han deltog i en debat med medlemmer af en islam-kritisk gruppe på Facebook.

Mohamad Al Jawerheri her var ansat som kasseassistent, da et medlem af Facebook-gruppen "Ja til frihed - nej til islam" opfordrede de andre medlemmer til at kontakte Bilka i Næstved og klage over ham.

Henvendelserne fik ifølge Mohamad Al Jawerheri Bilka til at præsentere ham for en opsigelse, som den 17-årige gymnasieelev blev bedt om at skrive under på.

Dansk Supermarked erkender, at der er begået fejl i sagen om Mohamad, hvis hans beskrivelse af forløbet er korrekt. Det vil Dansk Supermarked nu undersøge, siger pressechef Mads Grand til TV 2:

- Jeg kan bekræfte, at der ligger en skriftlig opsigelse fra Mohamad. Vi er ved at undersøge om vores interne retningslinjer og procedurer er blevet overholdt i forbindelse med den her opsigelse.

- Mohamad virker som en fornuftig og sympatisk ung mand

Er du i tvivl om reglerne er blevet overholdt?

- Vi undersøger altid personalesager, og det er klart, at når vi har en 17-årig dreng, som har en anden gengivelse af hændelsesforløbet – og hvis det forholder sig, som det er gengivet medierne i dag – så er det ikke i tråd med, hvordan vi ønsker at bedrive ledelse i Dansk Supermarked, siger Mads Grand, og tilføjer:

- Mohamad virker jo som en fornuftig og sympatisk ung mand, og så er det klart, at vi undersøger denne sag til bunds, som vi gør med alle sager.

Hvis det forholder sig, som Mohamad Al Jawerheri siger, at han er blevet bedt om at skrive sin opsigelse under pga. det han har skrevet på den her Facebook-side, så har I begået en fejl?

- Det er klart. Hvis det forholder sig som det er beskrevet, så er det ikke i tråd med, hvordan vi ønsker at gøre tingene. Det er derfor, at vi er i gang med at undersøge tingene, og det har vi selvfølgelig brug for at komme til bunds i.

Bilka: Drønærgerligt med shitstorm

Mads Grand vil ikke kommentere på den konkrete personalesag, og vil derfor ikke tage stilling, om Mohamad Al Jawerheri er kommet med kompromitterende kommentarer i den pågældende Facebook-tråd.

- Individuelle ansættelsesforhold og personalesager er selvfølgelig noget, der bliver mellem os som virksomhed og så den pågældende medarbejder og hans eller hendes organisation. Men er det foregået som beskrevet i medierne, så strider det mod, hvordan vi driver vores virksomhed, siger Mads Hvitved Grand.

Han synes ikke desto mindre, at det er ærgerligt, at Bilka nu er havnet i en såkaldt shitstorm på de sociale medier:

- Det bliver blandt andet udlagt som om, at Bilka er en racistisk virksomhed. Der er næppe noget, der er mere fjernt fra virkeligheden. Bilka er nok en af de mest mangfoldige virksomheder i Danmark med flere end 60 nationaliteter ansat. Der er ikke ret mange, der kan fremvise de resultater, vi har med at have forskellige nationaliteter og forskellige baggrunde, det være sig kulturelle eller sociale, som vi har med at få folk til at arbejde sammen og løse opgaver sammen. Så på den baggrund, synes jeg da, at det er drønærgerligt. Desto mere grund til at vi kommer til bunds i den her sag, siger pressechefen til TV 2.